Municipalitatea a accesat programul Companiei Naţionale de Investiţii „400 de terenuri de sport pentru România”, în speranţa că-şi va pune la punct actuala bază sportivă, nefiind interesată de construcţia uneia noi. Şi asta din cauza costurilor de întreţinere, suplimentare celor pe care Primăria Câmpulung este obligată să le finanţeze în prezent, pentru funcţionarea în condiţii a Stadionului Municipal. Deşi, în momentul primirii invitaţiei de a se înscrie în program, Liviu Ţâroiu a stat în cumpănă, de teama unor eventuale cheltuieli pe care bugetul Câmpulungului nu şi le permite, într-un final, a oferit C.N.I. un răspuns favorabil, pe considerentul că era păcat să rateze o asemenea oportunitate. Cu condiţia ca investiţia Companiei să se desfăşoare pe actualul complex sportiv administrat de autorităţile municipale şi nu să ridice de la zero o bază nouă, pe alt amplasament. Pe care Liviu Ţâroiu, oricum, nu-l are, la o suprafaţă care să respecte cerinţele proiectului C.N.I. Singurul teren neocupat în prezent de vreo construcţie este poziţionat între mini-cartierul ANL şi bazinul de înot din Grui, însă acela face obiectul altui proiect pentru care Ţâroiu a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale: blocul social, cu 50 de apartamente.
Şi dacă îi pică proiectul realizat de C.N.I., Ţâroiu susţine că sigur reabilitează Stadionul Municipal
În luna iulie a acestui an, viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale, alături de Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, a prezentat cele trei proiecte tip care urmează să fie implementate prin programul privind terenurile de sport realizate de Compania Naţională de Investiţii. Cele trei tipuri de terenuri sunt: bază sportivă de tip 1, bază sportivă de tip 2 şi bază sportivă de tip 2 pentru nevăzători. Potrivit unui comunicat de presă al C.N.I., valoarea estimată pentru baza sportivă de tip 1 este de 1,6 milioane de euro, pentru cea de tip 2, 0,40 milioane euro, iar valoarea estimată pentru o bază sportivă destinată nevăzătorilor este de 57.500 de euro. În total, ar putea fi realizate 406 terenuri de sport cu o valoare estimată de aproximativ 298 milioane de euro. După etapele necesare promovării indicatorilor tehnico-economici pentru fiecare dintre acestea, se vor demara procedurile de achiziţie publică privind contractarea lucrărilor de proiectare şi execuţie, anunţă oficialii instituţiei aflate în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale.
De curând, Liviu Ţâroiu a făcut anunţul aderării Câmpulungului la acest program. „Ţinând cont că România primeşte bani de la fonduri europene, în vederea organizării Campionatelor Europene, am solicitat şi noi construirea unei baze, sperăm să o şi obţinem.”, spunea, recent, primarul, cu menţiunea că terenul dorit a fi amenajat în municipiu face parte din prima categorie, cea a bazelor sportive de tip 1. „Dacă ni se aprobă acest proiect, ar fi păcat să nu-l folosim. Nu avem altă zonă şi nu cred că ne-ar mai trebui încă un teren pentru o bază sportivă, în afară de ceea ce avem la municipalitate, deoarece costurile de întreţinere ar fi foarte mari. Dacă nu se va aproba acest proiect la Câmpulung Muscel, sigur vom trece la reabilitarea Stadionului Municipal.”, este alternativa oferită de şeful Executivului în caz că îi pică planul de modernizare a complexului sportiv de către Compania Naţională de Investiţii.
Conform informării C.N.I., caracteristicile unei baze sportive de tip1 arată astfel:
=Suprafaţa minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 13.202 mp (dimensiuni minime: lungime 164 m, lăţime 80,5 m);
=Baza sportivă va avea următoarele funcţiuni:
-Teren sportiv de fotbal, dimensiuni omologate UEFA şi FRF, 105 m x 68 m, cu nocturnă şi tribune pentru 500 de spectatori;
-Teren sportiv mic, ce va fi tuşat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis şi va avea dimensiunea 20 m x 40 m;
-Clădire de vestiare şi administrativă;
-Parcare pentru autovehicule şi autocar.
=Valoarea estimată a unei baze sportive de tip 1 se cifrează la aproximativ 8,15 milioane lei sau 1,6 milioane euro.
Amintim că, în afara bazei sportive, municipalitatea mai are depus la Compania Naţională de Investiţii un proiect mult mai important decât cel vizând stadionul. Şi anume reconstrucţia halei Pieţei Agroalimentare Centrale, un proiect în valoare de aproximativ 14 milioane de lei, pentru care primarul Ţâroiu a dat ca posibilă dată a semnării contractului de finanţare luna octombrie a acestui an. M.B.