27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Florimar Construct Total, câştigătoarea unui contract de peste un milion de lei, pentru o scurgere pluvială, la Mihăeşti

La sfârşitul lunii septembrie, autorităţile locale de la Mihăeşti au făcut public numele firmei câştigătoare a unui contract evaluat la peste 1,1 milioane de lei, pentru obţinerea căruia au concurat trei asocieri de constructori şi proiectanţi. A ieşit învingătoare din confruntarea având ca miză o lucrare atractivă, financiar vorbind, cunoscuta societate piteşteană Florimar Construct Total SRL, care va realiza scurgerea pluvială pe partea dreaptă a DC 314 Valea lui Bugeac. Executantul s-a angajat să furnizeze partenerului public şi serviciile de proiectare în fazele de proiect tehnic, detalii de execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului, de aceea a cooptat firma Proiect Infra 2005, tot din Piteşti, împreună cu care a format asocierea câştigătoare. 

Trei asocieri de firme, majoritatea din Piteşti, şi-au dorit contractul  

„Asigurarea scurgerii apei pluviale pe partea dreaptă a DC 314 Valea lui Bugeac, comuna Mihăeşti, judeţul Argeş” este titulatura obiectivului scos la licitaţie de primarul Gheorghe Matei, pe 11 iunie 2019, care a stârnit interesul a trei asocieri de firme. Autoritatea contractantă şi-a rezumat astfel pretenţiile de la cei interesaţi să presteze lucrarea. „Serviciile şi lucrările solicitate constau în realizarea următoarelor activităţi: 

8Servicii de proiectare, faza proiect tehnic şi detalii de execuţie: prestatorul va elabora, în patru exemplare originale, piese scrise (memorii tehnice, stabilirea categoriei de importanţă, grafic de prestare a lucrărilor, liste de cantităţi de lucrări, caiete de sarcini, etc.), piese desenate (plan de situaţie realizat pe baza ridicărilor topografice, profil longitudinal, profiluri transversale, detalii de execuţie, etc.); 

8Asistenţa tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuţiei lucrărilor; 

8Lucrări de execuţie, lucrări de canalizare a apelor pe gârla Bugeac, inclusiv organizarea de şantier. 

1.Terasamente: trasarea lucrărilor prin pichetarea secţiunilor transversale; înlăturarea şi depozitarea pământului vegetal; săpătura se va face conform proiectului, inclusiv taluzarea; compactarea pământului natural sub rambleu.

2.Lucrări de preluare a apelor de suprafaţă: lucrări de realizare a canalului proiectat pe o lungime totală de 280 metri, după cum urmează: 129 metri cu secţiune tip 1; 93,5 metri cu secţiune tip 2; 57,5 metri cu secţiune tip 3; lucrări de realizare a unui podeţ tubular cu diametrul de 600 mm şi lungimea de 6,9 metri, cu cameră de cădere pentru transmiterea apelor pluviale de pe un drum lateral către gârla Valea lui Bugeac; podeţ dalat peste gârla Valea lui Bugeac, cu deschiderea de 1 metru pentru acces la o proprietate; 

3.Siguranţa populaţiei: parapet metalic semigreu, pe o lungime de 280 metri.”

Valoarea estimată a contractului s-a cifrat la 1.103.929,68 lei şi a fost câştigat la o diferenţă de aproximativ 49.000 lei, economia înregistrată la licitaţie de Primăria Mihăeşti. Oferta câştigătoare, în sumă de 1.055.008 lei, a aparţinut asocierii constituite din Florimar Construct Total SRL, din Piteşti (reprezentant Florea Ene), lider de asociere, şi Proiect Infra 2005 SRL, din Piteşti (reprezentant Ecaterina Pletoiu). Concurenţa la licitaţie a fost asigurată de alte două asocieri formate din: Metabet CF SA, din Piteşti (reprezentant Constantin Pănescu), lider de asociere, şi Malex Engineering SRL, din Bucureşti (reprezentant Adrian Chivoiu); Mega Top Total Construct SRL, din Curtea de Argeş, (reprezentant Ramona Ivanovici), lider de asociere, CDLA Arg Consult, din Geamăna (reprezentant Pandelea Pîrvu) şi Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL, din Geamăna (reprezentant Mihai Răzvan Pîrvu). 

Pe 27 septembrie s-a încheiat contractul cu câştigătorul care are la dispoziţie 20 de luni pentru finalizarea investiţiei: două luni pentru faza de proiectare şi 18 luni pentru execuţia canalizării pluviale. 

Valah Construct a prins contractul de extindere 

a alimentării cu apă  

Tot o firmă din Piteşti a obţinut altă lucrare consistentă la Mihăeşti şi anume extinderea reţelei de alimentare cu apă în satele Drăghici, Mihăeşti şi Valea Bradului. Pe 25 septembrie 2019, realizarea obiectivului a fost încredinţată direct firmei Valah Construct Grup SRL, la preţul de 393.713,88 lei. Reţeaua PEHD trebuie extinsă pe o lungime totală de 4.188 ml. „Conform documentaţiei tehnico-economice întocmită pentru obiectivul de investiţii, extinderea sistemului de alimentare cu apă cuprinde următoarele lucrări: reţele de distribuţie, cămine de vane, subtraversări şi supratraversări. Lucrările se execută în baza documentaţiei puse la dispoziţie de autoritatea contractantă. Preţul include materialele, manopera, utilajele, transportul, taxele legale, cheltuielile indirecte şi profitul societăţii.”, prevede înţelegerea părţilor. M.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!