1.3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Stropiri la Piteşti împotriva „Tigrului Platanului”

 

Primăria Municipiului Piteşti a anunţat că în perioada 30 septembrie – 8 octombrie 2019 va efectua cel de-al doilea tratament fitosanitar împotriva dăunătorului Corythucha ciliata (Tigrul Platanului), cu mijloace terestre din dotare. Stropirile sunt făcute la recomandarea specialiştilor din cadrul Unităţii Fitosanitare Argeş, Primăria Municipiului Piteşti prin Salpitflor Green SA. Tratamentul se efectuează la arborii şi arbuştii din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale şi în zonele verzi de pe raza municipiului Piteşti. Se vor utiliza insecticidele din grupa III de toxicitate: Calypso 480 Sc+Karate Zeon. În timpul efectuării tratamentului, populaţia este rugată să evite scoaterea animalelor (câini şi pisici) în parcuri şi pe străzi timp de două ore, să protejeze rufele întinse în spaţiile deschise, să ţină geamurile închise şi să nu blocheze accesul utilajelor care participă la această acţiune. Pentru tratamente s-a stabilit un orar pe zile, ore şi cartiere, care poate fi modificat în caz de timp nefavorabil.

Pentru al treilea an consecutiv, România, ca şi restul Europei, se confruntă cu invazia „tigrului de platan”, o specie de musculiţe de dimensiuni foarte mici care, din cauza căldurii, s-a înmulţit alarmant în această vară. De regulă, această musculiţă se hrăneşte cu seva din frunzele de platan şi frasin.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!