18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Prefectul şi subprefectul au verificat stadiul lucrărilor de pe DN 73D, la Boteni

Lucrările de reabilitare a Drumului Naţional 73D, în zona alunecării de teren din comuna Boteni, sunt în plină desfăşurare.

Zilele trecute, prefectul Emilian Dragnea şi subprefectul Adrian Dumitru Bughiu au verificat stadiul lucrărilor la consolidarea drumului DN 73D, afectat de alunecările de teren, la Boteni. Constructorul a dat asigurări că lucrările se vor finaliza în jurul datei de 1 noiembrie, iar restricţiile de circulaţie se vor ridica până la sfârşitul acestui an.

Lucrarea este una complexă, au fost făcute foraje şi peste 130 de stâlpi din fier beton au fost turnaţi la o adâncime de 16 metri şi a rezultat un cămin imens pentru captarea apelor pluviale. În prezent, se lucrează la fundaţia drumului, fiind turnat stratul de piatră spartă. Urmează etapa de captare a apei venite de pe dealul din apropiere, la care se vor folosi drenuri. Apa va ajunge în căminul colector de mari dimensiuni, care prinde contur acum. Ritmul de lucru este destul de bun, iar dacă se respectă graficul de execuţie a proiectului de consolidare, ar trebui să fie gata pentru recepţie până la sfârşitul anului, aşa cum a declarat prefectul.

Şoseaua a ajuns impracticabilă după precipitaţiile abundente de la finele lunii mai, care au făcut prăpăd pe DN 73D, care s-a rupt din nou, la Boteni, exact acolo unde, acum un an, a avut aceeaşi soartă. Apa a antrenat cantităţi considerabile de piatră, pe care a adus-o pe şoseaua principală, blocând circulaţia pe un sens, la intrarea în Boteni, dinspre Câmpulung, în zona „La Cruce”.

Precedentul incident s-a înregistrat la începutul lunii august 2018, când s-a produs o alunecare de teren, cu tasare de 1-1,5 metri a părţii carosabile, pe o lungime de 150 de metri, adică asfaltul, pur şi simplu, s-a desprins ca un biscuite spart, iar craterele formate au împiedicat circulaţia autovehiculelor. O lună mai târziu, în septembrie 2018, Secţia Drumuri Naţionale Piteşti a reparat provizoriu drumul, cu lucrări de drenare şi refacere a terasamentului.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!