Un centralizator privitor la reţelele de apă, întocmit la începutul acestui mandat, dezvăluie situaţia dificilă în care se găseşte municipiul, care deţine 78 de kilometri de străzi neacoperiţi de infrastructura de apă sau cea de canalizare. În unele cazuri, de amândouă. Viceprimarul Nicolae Zaharia a împrospătat informaţia referitoare la carenţele în materie de utilităţi, pentru care trebuie conceput un proiect – chiar mai multe – de a pune la punct o reală problemă de mediu. Aproape 60 de kilometri de străzi câmpulungene sunt lipsiţi de reţea de canalizare, 11 kilometri, fără reţea de apă şi 7,8 kilometri, fără reţele de apă şi canalizare.
„Ştim cu toţii care este starea acestor reţele, care sunt foarte vechi. Am avut şi în această iarnă mari probleme şi readuc în discuţie avaria de la începutul lunii decembrie. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost acela de a grăbi aceste intervenţii, ca ele să fie rezolvate într-un timp rezonabil, astfel încât cetăţenii să sufere mai puţin.”, a afirmat Zaharia.
Până la reţele, în privinţa cărora este greu de crezut că investiţiile vor lua un avans liniştitor în acest mandat – măcar să vedem început ceva! -, s-ar putea remedia defecţiunile mai mici. Care, adunate, duc tot către o investiţie consistentă. „Sunt mari probleme legate de apa rezultată din ploile abundente. Dau un exemplu: ce se întâmplă în zona Mihalache, cu toată apa care vine de pe Creţişoara. Prima acţiune întreprinsă a fost să verificăm toate gaigărele, dacă grătarele de scurgere funcţionează. Au fost decolmatate, n-am avut ploi abundente, dar, cu siguranţă, problema va persista. Una dintre cauzele pe care le-am identificat este legată de faptul că tot ce vine de pe Dr.Fălcoianu, practic, merge pe mijlocul străzii. Degeaba avem rigola de scurgere pe partea stângă când coborâm, pentru că cea mai mare parte a apei este pe mijlocul străzii şi se duce în curţile oamenilor. Motiv pentru care în proiectul de buget vom avea o intervenţie pe Fălcoianu, de creare a unor rigole, care să preia din acest debit de pe mijlocul străzii şi să-l dirijeze către şanţul de colectare.”, a anunţat viceprimarul.
Altă cauză a inundării gospodăriilor: maniera de lucru, de-a lungul timpului, pe Bulevardul Ion Mihalache şi nu numai aici. „S-a intervenit cu asfalt, care a ajuns la nivelul de sus al bordurii, motiv pentru care apa nu se mai scurge pe stradă, ci intră în curţile oamenilor. În momentul în care vom reabilita aceste străzi, avem în vedere să venim cu bordura mai sus, astfel încât să nu mai întâmpinăm această situaţie.”, a încheiat acesta. M.B.