1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Câmpulung, copie a Caracalului. O spun oamenii: „Peştii sunt pe mână cu toate instituţiile care ar trebui să intervină, Poliţia şi Primăria!”

Apreciata jurnalistă de la PROTV, Elena Lasconi, este singura dintre potenţialii candidaţi la funcţia de primar al Câmpulungului, care a reacţionat public în cazul ce scoate în evidenţă similitudinile oraşului mic de munte cu cel de la câmpie, „cap de afiş” al titlurilor principale ale jurnalelor de ştiri naţionale. Câmpulung şi Caracal, legate de acelaşi tip de fenomene infracţionale, prostituţie şi proxenetism, şi acuzaţii la adresa autorităţilor de toleranţă curioasă a clanurilor mafiote care prosperă din exploatarea unor copile şi din traficul de droguri. Ignorată de cei plătiţi să-i caute fiica minoră, o câmpulungeancă cu sufletul sfâşiat de durere, ştiindu-şi copilul drogat şi abuzat sexual, a venit tocmai la poarta casei criminalului Dincă, ca să-şi strige disperarea. Abia în acest moment, strigătul năucitor al mamei a cărei viaţă devenise o căutare continuă, pe străzi, ziua şi noaptea, după fata picată în mâinile unor proxeneţi, a ajuns să fie luat în seamă de instituţiile la care au curs reclamaţiile familiei. Razia din ziua de 6 septembrie 2019 la mai mulţi cetăţeni ale căror preocupări îndoielnice erau cunoscute şi de autorităţi, şi de lumea de rând, s-a lăsat cu săltarea a doi dintre cei mici, un el şi o ea, în privinţa căreia avem îndoieli că vor petrece prea mult timp în spatele gratiilor. Avem recenta experienţă cu cei 25 de proxeneţi săltaţi în toamna lui 2016, eliberaţi pe rând, după parada prin faţa camerelor de filmat. 

„Poliţia Locală nu-i Poliţie, doar nişte semianalfabeţi, care sunt plătiţi bine pentru a sta degeaba”

În timp ce responsabilii de ordinea publică şi traiul în siguranţă la Câmpulung – fie autorităţi ale Poliţiei, fie ale Primăriei, căci şi primarul, şi aleşii au jurat să apere viaţa cetăţenilor acestui oraş – nu scot un sunet despre subiectul nr.1, un om cu dragoste pentru Câmpulung manifestă public interes pentru acest caz. Elena Lasconi a ales, cu ani în urmă, Câmpulungul, pentru odihnă, departe de tumultul bucureştean, într-o casă achiziţionată pe Valea Bărbuşii, constatând, în timp, că apele nu sunt atât de liniştite precum par. Realitatea câmpulungeană nu diferă cu nimic de realitatea oraşelor mici, sărace, în care prosperă reţelele de infractori, încurajate de pasivitatea autorităţilor de orice fel. 

În ziua perchiziţiilor care au tulburat târgul, la trei ani distanţă de acţiunea săltării celor 25 de “peşti” cu state vechi în branşă, scăpaţi, majoritatea, cu îndatoriri civice de respectat, jurnalistul PROTV a atras atenţia, pe pagina ei de socializare, intitulată „Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel”, asupra evenimentului. „Cea mai mare reţea de proxeneţi din ţară e în Câmpulung Muscel. Azi dimineaţă, DIICOT şi BCCO Piteşti au făcut nouă percheziţii. 33 de persoane o să fie audiate în cursul zilei de azi. Metoda lor: lover boy. Drogau fetele până ajungeau să fie dependente, apoi le obligau să se prostitueze. Să vedem cum o să se finalizeze.”, scrie Elena Lasconi, realizatoarea campaniei „Femeia ca o pradă”, difuzată în cadrul Ştirilor PROTV.

Câmpulungenii şi muscelenii au o idee în privinţa finalităţii, date fiind precedentele acţiuni pornite şi stinse aidoma unui foc de paie. Proxeneţi eliberaţi, cărora li s-a pus în vedere să devină cetăţeni model. Iată ce mesaje a declanşat în rândul localnicilor informaţia transmisă de jurnalista pe care mulţi o vor în fruntea Câmpulungului, ca să scăpăm de politicienii rutinaţi, dependenţi de afaceri necinstite, pe care nu-i interesează decât propriul buzunar.

=Mihai Radu: „Trist, poate, nu aici este cea mai mare reţea, dar, cu siguranţă, este printre cele mai mari… Dacă iubiţi acest oraş frumos şi plin de istorie, atunci, implicaţi-vă, doamnă, aşteptăm să candidaţi la Primărie, să stârpiţi lucrurile urâte care nu ne fac cinste, să ne redaţi locul cuvenit de altădată pe harta ţării!” 

=Marius Martinică: „În cel mult doi ani, toţi vor fi liberi.” 

=Cristina Elena Udrea: „Poate nu. Poate chiar a început sfârşitul lor.”

=Marius Martinică: „Tai un cap, apar alte două. Greu de oprit aceste structuri cu puternice legături.” 

=Georgian Constantinescu: „Care sfârşit, când toţi aceşti nenorociţi, peştii, sunt pe mână cu toate instituţiile care ar trebui să intervină în aceste cazuri, Poliţia, Primăria!”

=Gilda Crăciun: „Parcă nu se ştie de ani şi ani! S-a făcut acum puţină vâlvă! Peste trei zile, linişte şi pace, şi peste zece, ies curaţi, uscaţi şi parfumaţi! Peste 20, încep iar „activitatea”!”

=Roxana Cătălina: „Punem pariu că muuult mai repede.”

=Mary Ana: „Peste zece zile după „proces”… gata sunt din nou la… „treabă”!” Aşa este în România.”

=Nicolae Cobzaru: „Traficul cu carne vie datează de mulţi ani în Câmpulung Muscel. Dar cine vede?”

=Vasilica Vasile: „Ce oraş frumos şi ce proastă reputaţie! Păcat, mare păcat. Şi în cartierul Vişoi, zona Rotunda, liniştea este tulburată de grupuri de tineri care-şi fac veacul în faţa centrului de dializă. Am sesizat Poliţia Locală, dar nu s-a întâmplat nimic. Patrule se fac doar în centru, cartierele mărginaşe sunt la discreţia celor certaţi cu legea. Locuitorii din aceste zone nu iau atitudine de frică.”

=Leonard Teşileanu: „Poliţia Locală nu-i Poliţie, doar nişte semianalfabeţi, care sunt plătiţi bine pentru a sta degeaba.”

=Anda Mădălina Mazilu: „Toate aceste lucruri se cunosc de cel puţin 25 de ani, începând cu anii ’90, cu Turcia, şi terminând în zilele noastre, cu Spania, Olanda şi Germania, dar niciun primar sau şef de Poliţie nu au făcut nimic, ceea ce ridică semne de întrebare despre cât de mult au cotizat toţi inculpaţii către aceste instituții ale statului aşa zis de drept.”

=Mary Ana: „Au cotizat şi cotizează, la buzunarele acestor şefi de doi lei!” 

=Mădălin Moise: „Control judiciar, arest la domiciliu… puşcăriile sunt pentru fraieri! Pedepsele mari, tot aşa! Ăştia au cotizat toata viaţa la şmecherii din justiţie!” 

=Leonard Teşileanu: „Se finalizează „BINE”. Toată lumea cunoaşte ce-i aici, de ani de zile (cel mai mare „ACVARIU”). Îi bagă pe uşa din faţa camerelor, îi „BUZUNĂRESC” puţin şi le dau drumul pe uşa din dos. Corupţia distruge vieţi, corupţia ucide!” 

=Irinel Chiţulescu: „Trei zile ţine aşa ceva, apoi se spală toţi pe mâini şi viitorul copiilor noştri va ajunge iar în mâinile lor, amăgindu-le cu banii, maşini de lux şi apoi ajung sclavele lor.” 

=Vasile Ardeleanu: „Aceste animale sfidează tot şi pe toţi. Până când?” 

=Mari Mărcuşanu: „Bine ar fi să-i pedepsească cum trebuie, nu să intre la judecată prin faţă şi să iasă prin spate.” 

=Cristina Chelcea: „Sunt mână în mână (traficanţii, primar, Poliţie). N-au cum să nu ştie. Tot Caracal!” 

=Mădălin Moise: „Un fost procuror îi învaţă cum să spele banii proveniţi din infracţiuni! Bineînţeles, domnul stă acasă şi mănâncă pensia uriaşă liniştit!” 

=Elena Beldugan: „Se rezolvă ca de obicei, nu se face nimic.” 

=Carmen Crina Badea: „I-au mai prins o dată şi tot liberi sunt.” 

=Teodor Rădoi: „Dacă mai existau legionarii, ar fi fost ţara fără aceste animale.” 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!