-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

S-a dus luna august, când trebuiau puse în funcţiune parcometrele în centru. Ţâroiu dă un nou termen: 15 septembrie

Destul de mare întârzierea şi soldată cu pierderi calculate de consilierul Dumitrescu la 20.000 de euro pe lună sau 250.000 de euro pe an, punând la socoteală şi zilele de sâmbătă şi duminică, una taxată parţial, cealaltă netaxată, şi în cazul proiectului parcărilor centrale. Ceea ce la alţii merge foarte-foarte repede, susţine colegul de partid al primarului, la noi se întâmplă foarte-foarte greu. Nu merge deloc, mai exact. Ce nu merge în condiţiile în care, în centru, o bună parte dintre parcările Primăriei sunt amenajate, iar parcometrele sunt cumpărate?! Nu merge softul, care nu este gata, deşi a trecut mai bine de o lună de la achiziţia aparatelor de taxat.

Tot în ziua şedinţei de Consiliu, care s-a dovedit una foarte aglomerată pentru primarul nostru, acesta susţine că a purtat o discuţie cu directorul ADP pe tema parcometrelor. Despre care Liviu Ţâroiu susţinuse la şedinţa din iulie că vor fi montate şi puse la treabă în august. „Contractele sunt semnate, astăzi (n.r. 29 august 2019) ni s-a cerut de cei care le livrează, căci fac şi softul, ce tarif avem pe o parcare, ce contracte avem pe o zi, pe o lună.”, a scuzat acesta depăşirea termenului iniţial. Aşa că a urmat un al doilea termen pentru instalarea aparatelor de taxat: cel târziu 15 septembrie.

Amintim că, pe 25 iulie 2019, ADP Câmpulung a achiziţionat patru parcometre, de la care şoferii interesaţi să parcheze în centrul municipiului, pe domeniul public, îşi vor procura dovada achitării taxei. Cele patru aparate au costat, în total, 80.225,04 lei, adică 20.056,26 lei bucata. Furnizorul automatelor de parcare, cu modul GPRS, care vor fi montate în vecinătatea parcajelor centrale, este o firmă din Oradea, Alien Charging Electronics. Caracteristicile parcometrelor ACE Standard sunt următoarele: cititor de monede; cititor de bancnote performant, rezistent la temperaturi de -18 – +66 grade Celsius, cu cutie de bancnote securizată; sistem de operare Java/Linux, programabil de la distanță din dispecerat (*GPRS) sau local, cu ajutorul unei aplicații mobile pentru smart phone (smart phone-ul nu este inclus în preţ); funcţionare pe iluminat public (pe timpul nopţii, bateria cu gel de înaltă performanţă se încarcă de la iluminat, iar pe timpul zilei, automatul funcţionează pe baterie); modul de comunicaţie GPRS (Dispecerizare 75 lei/lună). M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!