13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Bătaie ca-n filme pe străzile din Câmpulung între două clanuri rivale de interlopi

Sintagma „Câmpulung, oraşul interlopilor”, aşa cum este cunoscută urbea musceleană în afara graniţelor judeţului, nu mai poate fi negată de nimeni după tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20-25 de ani, deşi autorităţile locale, depăşite de situaţie, au afirmat în repetate rânduri că deţin controlul şi că episoadele violente care au avut loc, traficul de carne vie şi de droguri au fost incidente izolate, care nu au avut de-a face cu grupări infracţionale organizate. Realitatea este, însă, alta. Obişnuite să sfideze legile, grupările de tip mafiot din Câmpulung învârt bani cu nemiluita, fac afaceri ilegale de milioane de euro, se impun prin violenţă, şefii clanurilor fiind temuţi şi respectaţi de cei care-i cunosc. Băieţii cu muşchi, lanţuri groase de aur, brăţări, ghiuluri şi maşini scumpe şi-au făcut de cap şi au terorizat cetăţenii, care nu au avut niciodată tupeul să riposteze şi destul de rar i-au reclamat la Poliţie. Doar câţiva au îndrăznit să caute ajutor la oamenii legii şi asta după ce au simţit pe pielea lor ce înseamnă să ai de-a face cu clanurile de interlopi. Chiar dacă mulţi dintre aceşti indivizi care se ghidează după legea pumnului şi a străzii au trecut pe la răcoare continuă să facă legea în oraş. O demonstrează acest lucru şi scandalul de amploare care a avut loc, marţi seara, pe străzile din municipiu, în care au fost implicate două clanuri rivale de interlopi. Încăierarea s-a lăsat cu intervenţia mascaţilor, forţele de ordine patrulând două zile la rând prin oraş pentru a preveni reizbucnirea ostilităţilor. În urma incidentului, o persoană a fost rănită şi a ajuns la spital.

De la înjurături pe Facebook, la scandal în stradă

Potrivit unor surse neoficiale, violenţele petrecute marţi pe străzile din Câmpulung au pornit de la nişte dispute mai vechi între cele două clanuri rivale, legate de lupta pentru supremaţie în oraş. Lucrurile ar fi scăpat de sub control în momentul în care doi indivizi, din tabere adverse, ar fi avut o dispută verbală pe un site de socializare. „Cu două zile înainte de scandal, s-au înjurat şi s-au ameninţat, live, pe Facebook. Să dovedească unul altuia care e mai şmecher. Apoi s-au luat la bătaie.”, ne-a declarat un tânăr din anturajul scandalagiilor. Marţi după-amiază, după cum ne-au declarat mai mulţi martori, cinci indivizi din cele două tabere adverse (doi de-o parte şi trei de cealaltă parte) s-ar fi întâlnit în centrul oraşului şi ar fi decis să-şi regleze conturile. S-au alergat cu maşinile, au scos săbiile şi bâtele, s-au lovit reciproc, iar cei aflaţi în inferioritate ar fi fost dovediţi şi şi-ar fi luat tălpăşiţa, mergând la Poliţie ca să reclame incidentul. În acest timp, nemulţumiţi de rezultatul primei confruntări, ceilalţi trei ar fi pornit în căutarea adversarilor prin diferite locuri din oraş, în care ştiau că-şi fac veacul, astfel încât să-şi potolească setea de răzbunare. La un moment dat, au ajuns în cartierul Grui şi le-ar fi picat în mână un tânăr despre care ştiau că are legături cu clanul advers. L-au bătut temeinic, cu pumnii picioarele şi bâtele, iar apoi au dispărut.

„Nu ştiu ce au avut cu mine!”

Martorii au sunat la 112 şi victima a ajuns cu o ambulanţă la Spitalul Municipal, unde a rămas internată, fiind suspectă de ruptură de splină. „Am ieşit din scara blocului şi am vrut să merg să cumpăr ceva de la un magazin, situat vizavi. Au oprit 10-15 maşini, nu mai ştiu exact, au coborât mai mulţi inşi şi m-au luat la bătaie. Din ce-am putut să văd, am cunoscut pe unul din Târgovişte şi alţi trei de aici de la noi, din oraş. Nu ştiu multe despre ei, dar nu se ocupă cu ceea ce trebuie… Nu ştiu ce au avut cu mine, pentru că eu nu i-am jignit niciodată, pe niciunul dintre ei sau pe vreun prieten de-al lor. Eu nu am avut cu nimeni de-a face. Nu ştiu de ce s-au răzbunat pe mine! Nu ştiu de ce s-au oprit lângă mine şi m-au bătut! Unul dintre ei m-a întrebat dacă vorbesc cu „ciorile”, cu ţiganii… Probabil, cu rudele mele, nu ştiu, habar n-am, că eu nu le-am făcut nimic. M-au lovit cu bâtele, cu picioarele, cu pumnii de m-au lăsat lat. Doctorul mi-a zis că e posibil să am ruptură de splină şi mi-a zis să rămân 3-4 zile internat. Nu am avut nimic de-a face cu ei. Eu sunt un om de rând, muncesc, sunt nevinovat! Vreau să aflu şi eu ce vor de la mine, de ce m-au bătut! Am auzit că cer taxă de protecţie, nu ştiu sigur, dar e posibil!”, ne-a declarat de pe patul spitalului tânărul bătut. Alte surse spun că victima ar fi ieşit cu cuţitul la unul dintre atacatori, însă acest lucru urmează să fie stabilit de Poliţie, la fel ca şi alte necunoscute ale acestui incident.

Poliţia a deschis dosar penal

Până aproape de miezul nopţii, la Poliţia Câmpulung a fost agitaţie mare. Rând pe rând, cei care au fost identificaţi de poliţiştii musceleni au fost conduşi pentru audieri. Pentru că numărul lor a fost destul de mare şi spiritele se încingeau, mascaţii au format un cordon uman pentru a-i împiedica să mai treacă sau să mai facă scandal. În cauză, poliţiştii au demarat cercetările şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În urma audierilor, atât a părţilor implicate, cât şi a martorilor, vor stabili împrejurările în care s-a produs incidentul, cine se face vinovat de acesta, dar şi ce măsuri se vor lua. Miercuri şi joi, trupele speciale şi echipaje de Poliţie au patrulat prin tot oraşul pentru a preveni reizbucnirea scandalului. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!