6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Adrian Codruţ Duţescu şi Romeo Enache, alţi doi mici-mari campioni la kickboxing

Din anul 2013, de când şi-a reluat activitatea ca instructor de arte marţiale, Irinel Bădulescu a format şi a urcat pe culmile performanţei zeci de sportivi care se mândresc în prezent cu nenumărate trofee (peste 80) cucerite în competiţiile naţionale şi internaţionale la care au luat parte. În ediţia de astăzi a ziarului vă prezentăm alţi doi mici luptători, cu un palmares deja impresionant, care promit să ajungă nume celebre în Kickboxing, atât în România, cât şi în străinătate.

Adrian Codruţ Duţescu, veteranul clubului

Adrian Codruţ Duţescu este, la numai 11 ani, veteranul şi vedeta clubului ACS Ambiţia Irinel, reuşind în patru ani şi jumătate de carieră sportivă să câştige nu mai puţin de 17 medalii şi o cupă de campion. Este un copil talentat şi ambiţios, iar antrenorul său îi prevede un viitor strălucit în kicboxing dacă rămâne la fel de serios şi motivat la antrenamente.

„Cel mai vechi elev al meu este Adrian Codruţ Duţescu. Îl pregătesc de patru ani şi jumătate, iar la 11 ani cucerise 17 trofee. Anul acesta participă şi el la Europene, iar din punctul meu de vedere el este vedeta mea. Părinţii l-au susţinut, s-au zbătut pentru copilul lor… Am poză cu el în prima zi, aici, pe stadion.”, îşi aminteşte Irinel Bădulescu. Elev la Liceul cu Program Sportiv din Câmpulung, Adrian Codruţ Duţescu vrea să ajungă un mare campion. „Am ales kickboxingul ca să învăţ să lupt, să devin un luptător. Îmi place totul la acest sport, îmi place de domnul antrenor, îmi plac colegii de antrenament, chiar dacă mă mai lovesc câteodată. Kickboxingul mi-a schimbat în totalitate viaţa şi vreau să devin un mare campion. Mă antrenez foarte mult pentru acest vis.”, spune veteranul clubului ACS Ambiţia Irinel.

Romeo Iordache face naveta de la Albeşti ca să se antreneze

Romeo Enache, al doilea sportiv pe care vi-l prezentăm în această ediţie a ziarului, are tot 11 ani şi este din comuna Albeştii de Muscel. Practică kickboxing de trei ani şi are în palmares şapte medalii şi o cupă de campion. 

„Este un copil deosebit, care vine la antrenament aproape zilnic. Locuieşte în Albeştii de Muscel, dar, în ciuda drumului lung, părinţii săi nu ezită să îl aducă la antrenamente. Luptă la aceeaşi categorie cu Adrian Codruţ Duţescu, iar într-o „piramidă” au câştigat toate meciurile fiind nevoiţi să lupte amândoi în finală. În acest an, va lupta şi el la Campionatul European.”, ne-a declarat Irinel Bădulescu. 

Romeo Enache a venit la kickboxing ca să înveţe să se apere. Cu timpul, şi-a dat seama că poate mai mult decât atât, iar rezultatele muncii sale n-au încetat să apară. „Am ales un sport de contact ca să pot să mă apăr. Când am venit prima oară la sală am fost foarte încântat, mi-a plăcut mult. Din cauza asta am ales să practic kickboxingul. Îmi place tot în sala de antrenament, ar mai fi câte ceva de adăugat, dar ne descurcăm cu ceea ce avem, dacă dorim să facem performanţă. Îmi place, în primul rând, sparing-ul şi faptul că domnul antrenor ne explică amănunţit unde am greşit ceva. Chiar dacă este un sport dur şi ne mai şi lovim, nimic nu mă poate determina să nu mai vin la sală. De când practic acest sport, corpul mi s-a dezvoltat, a devenit mult mai rezistent, cu psihicul stau foarte bine, iar eu sunt mult mai atent, atât la şcoală, cât şi la antrenament.”, mărturiseşte Romeo Enache. Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!