3.5 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Primarii musceleni, în căutare de proiectanţi şi consultanţi

=Comuna Mihăeşti se află printre localităţile muscelene, care caută în această perioadă să se pună la punct cu documentaţiile premergătoare unor lucrări planificate. Pe 31 iulie 2019, primarul Gheorghe Matei a contractat direct, prin intermediul SICAP, servicii de întocmire de ridicări topografice, necesare investiţiei de extindere a reţelei de apă. Lucrarea va fi realizată de o firmă din Vultureşti, Global Cadastru Solution SRL, la preţul de 16.660 lei. Studiul priveşte străzile comunale incluse în proiectul de extindere a sistemului de alimentare cu apă, pe o lungime de aproximativ 4 kilometri, în satele Drăghici, Mihăeşti şi pe Valea Bradului. 

=Şi primarul de la Aninoasa a avut nevoie să parcurgă o etapă obligatorie înainte de a trece la execuţia unui obiectiv programat. Este vorba despre amenajarea terenului de sport şi realizarea unei alei de acces, pentru care, pe 14 august 2019, Benonie Ştefan a comandat serviciile de proiectare. Achiziţia directă, realizată la preţul de 5.950 lei, s-a făcut în favoarea unui proiectant din Curtea de Argeş, Gema Proiect Expert SRL. Firma asigură servicii de proiectare, plus documentaţia tehnică pentru obţinerea avizelor/acordurilor, pentru amenajarea prin asfaltare a terenului de sport şi aleea de acces la Şcoala Gimnazială Broşteni-Aninoasa şi la Şcoala Slănic.

=Vecinul lui Benonie Ştefan, primarul de la Vlădeşti, a întreprins şi el o cheltuială substanţială pentru un buget de comună, ca să fie sfătuit cum să-l găsească pe constructorul unui cămin de copii. Cristian Hristu Dică menţine colaborarea cu firma piteşteană Concret Expert Eval, la ale cărei servicii au apelat mulţi primari musceleni care derulează proiecte cu finanţări nerambursabile. Contractul cu acest consultant a fost parafat pe 12 august 2019, la preţul de 14.280 lei. Suma acoperă prestaţiile specialistului care acordă asistenţă pentru derularea procedurilor de achiziţie publică a serviciilor de proiectare şi execuţie de lucrări. Mai exact, aplicarea procedurii simplificate privind atribuirea contractului având ca obiect investiţia: „Modernizarea Grădiniţei cu program prelungit în satul Vlădeşti, comuna Vlădeşti, judeţul Argeş.” Înţelegerea părţilor prevede că „la prestarea serviciilor de organizare a procedurii se adaugă, numai dacă este cazul, servicii privind răspunsul la contestaţii formulate la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, punctul de vedere al contestatorului, întocmirea dosarului de răspuns la contestaţie, transmiterea dosarului către C.N.S.C. Bucureşti, urmărirea soluţionării contestaţiei, iar valoarea serviciilor va fi de 8.000 lei, plus TVA.”

=Cele mai proaspete contracte complementare proiectelor propriu-zise le-a atribuit primarul de la Stoeneşti. Unul, pentru contractarea unor servicii de verificare a proiectului investiţiei „Reabilitarea reţelei de alimentare cu apă şi înfiinţarea sistemului de canalizare menajeră şi staţie de epurare, în satul Stoeneşti”, care costă bugetul public 8.330 lei. SC Megan Consulting Proiect SRL, din Piteşti, este firma căreia i s-a încredinţat direct contractul, pe 20 august 2019.  

Pe 21 august 2019, a urmat o a doua solicitare de servicii, prin intermediul portalului de achiziţii publice, din partea primarului Paul Ion Marin. De data aceasta, şeful Executivului de la Stoeneşti a contractat servicii de proiectare pentru lucrarea de asfaltare a mai multor drumuri comunale, pe o distanţă de 2.200 metri. Preţul proiectului asigurat de PFA Diniaş I.Ionel Persoană Fizică Autorizată, din Valea Stânii, se cifrează la 49.087,50 lei. Suma include: ridicări topografice, studiu geotehnic, expertiză tehnică, proiectare tehnică de specialitate în faza proiect tehnic, detalii de execuţie, caiet de sarcini, verificarea documentaţiei de către verificator atestat.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!