22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Schimbări la nivelul fotbalului mic în judeţul Argeş În Liga a IV-a, 20 de echipe, în Liga a V-a, trei serii a câte 16 echipe

La sfârşitul acestei săptămâni, se va da startul unui nou sezon competiţional în ligile judeţene organizate de AJF Argeş. Astfel, pe 24 august, este programată prima etapă a turului Ligii a IV-a, iar pe 25 august va începe campionatul Ligii a V-a. Competiţiile de juniori vor debuta pe 10 septembrie, iar pe 18 septembrie se va desfăşura prima etapă a „Cupei României”, ediţia 2020-2021.

S-a renunţat la play-off şi play-aut

Conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeş anunţă, pentru sezonul 2019-2020, schimbări în ceea ce priveşte organizarea competiţională, atât la nivelul Ligii a IV-a, cât şi la Liga a V-a. De asemenea, oficialii fotbalului argeşean se aşteaptă la o creştere valorică a meciurilor contând pentru fosta Divizie D, în condiţiile în care mai multe echipe şi-au anunţat obiectivul de a promova în Liga a III-a. „Vom începe meciurile pe 24 august, la Liga a IV-a, iar pe 25 august, la Liga a V-a, cu trei serii de această dată. Ce e mai important, în Liga a IV-a avem înscrise 20 de echipe, iar în Liga a V-a avem acelaşi număr ca anul trecut, 48, cu precizarea că nu am mai făcut patru serii, la solicitarea echipelor, care nu au mai vrut jocuri de play-off şi play-out. Drept urmare, am împărţit competiţia pe trei zone geografice: „Nord, „Centru” şi „Sud”, cu câte 16 echipe pentru fiecare serie în parte. Liga a IV-a se anunţă mai interesantă ca oricând, pentru că au apărut cel puţin două echipe care, sper, să dea un plus de valoare acestei competiţii. Vorbim de FC Argeş II şi AF Muscelul Câmpulung. Pe lângă aceste echipe, ca noutate, mai avem ACS Basarabi Curtea de Argeş, echipă preluată de Primăria acestui oraş, pe structura formaţiei AS Băiculeşti, o echipă care a avut o evoluţie foarte bună în ediţia trecută de campionat. Majoritatea fotbaliştilor de-acolo, împreună cu alţi jucători de la Curtea de Argeş, alcătuiesc noua echipă, cu dorinţa, spuneau dânşii, de a promova în Liga a III-a. Acelaşi obiectiv îl au anunţat şi cei din Câmpulung, probabil că şi cei de la FC Argeş, ţinând cont şi de lotul extins de jucători, la Liga a II-a, care pot fi folosiţi şi în Liga a IV-a. Noi sperăm să avem un campionat mult mai bun decât cel de anul trecut.”, a declarat preşedintele AJF Argeş, Cornel Sorescu.

17 structuri cu activitate exclusivă de copii şi juniori

Juniorii vor mai avea de aşteptat până se va da şi pentru ei startul în noul an competiţional până pe 10 septembrie, în timp ce, pe 18 septembrie, se vor juca primele meciuri din Cupa României, contând pentru sezonul 2020-2021. „Toate competiţiile de juniori vor începe după 10 septembrie, odată cu începerea cursurilor şcolare. Avem 17 structuri cu activitate exclusivă de copii şi juniori, la care se vor mai adăuga echipele de juniori de la cluburile din Liga a IV-a şi o serie de echipe din Liga a V-a, care au şi echipe de juniori. Numărul echipelor va creşte şi la acest  nivel, avem informaţii că şi alte cluburi doresc să-şi facă echipe de juniori, să activeze în campionatele noastre. Pe 18 septembrie, vom avea şi prima etapă de „Cupa României”, pentru ediţia 2020-2021. În această primă fază, vor juca numai echipele de Liga a V-a, întrucât cele din Liga a IV-a au mai multe etape de disputat în campionat, 19, şi atunci am organizat altfel sistemul competiţional la Cupa României. În prima etapă vor juca 47 de echipe din cele 48, pentru că Real Bradu II nu are drept de participare, conform regulamentului la nivel naţional. Vor fi 23 de meciuri, urmând ca o echipă să stea, probabil cea mai bună clasată în ediţia trecută. În faza a doua, vom avea 11 jocuri şi vor sta trei echipe, iar începând cu etapa a III-a vor intra şi formaţiile din Liga a IV-a şi vom avea 16 jocuri, apoi 8, 4, 2 şi finala, care va fi în iunie 2020.”, a mai precizat Cornel Sorescu. 

Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!