19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

A început Bacalaureatul de toamnă

 

Pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, în acest an s-au înscris 43-500 de candidaţi, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, pentru sesiunea august-septembrie 2019, din totalul celor înscrişi peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia acestui an (2018-2019), iar peste 14.800, sunt din promoţiile anterioare.

Bacalaureatul de toamnă a început miercuri, 21 august, cu proba la Limba şi Literatura Română şi a continuat joi, 22 august, cu Limba şi Literatura Maternă. Astăzi, 23 august, are loc proba obligatorie a profilului. Luni, pe 26 august este programată testarea la alegere a profilului şi specializării. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba Română (proba A) se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în Limba Maternă (proba B), în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video, precizează MEN. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în astfel de situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele, obiectele interzise au fost folosite sau nu; dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane; şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului, informează Ministerul Educaţiei.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; să susţină toate probele scrise şi să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea; să obţină media 6 cel puţin, la probele scrise.

Cinci centre de examen, în Argeş

În Argeş, sunt cinci centre de examen. Trei la Piteşti: Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” şi Liceul Tehnologic „Astra”; şi câte unul la Câmpulung, la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, şi Curtea de Argeş, la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”.

La prima probă, la Limba şi Literatura Română, doi elevi au fost eliminaţi, pentru tentativă de fraudare a examenului. Unul provine de la Liceul cu program Sportiv „Viitorul” Piteşti, şi a fost eliminat din centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Astra” Piteşti. Al doilea este înscris la Liceul Tehnologic „Dacia” şi a fost scos din examen de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima” Piteşti.  “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!