5.5 C
Campulung Muscel
26/04/2024

Ajunsă la a zecea ediţie, A început Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici

Ieri, a fost deschiderea Taberei „Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro”, găzduită de Câmpulung, ultima zi fiind sâmbătă, 24 august. Ajunsă la a zece ediţie, tabăra se bucură de aprecierea unui număr mare de elevi şi profesori. Au sosit la Câmpulung 180 de elevi din clasele IV-XII, 6 invitaţi dintre cei mai buni copii de la Olimpiada Naţională de Matematică şi Balcaniada de Juniori şi 25 de profesori de specialitate.

În prima zi, participanţii s-au cazat la cele două Colegii, „Carol I” şi „Dinicu Golescu”, unde au făcut cunoştinţă cu profesorii supraveghetori şi au participat la festivitatea de deschidere.

Astăzi, 20 august, „matematicienii” vor participa la lecţii de pregătire, susţinute de profesori, la Colegiile „Carol I” şi „Dinicu Golescu”. La „Dinicu Golescu” se vor derula şi lecţii de pregătire de tipul Olimpiadei Internaţionale de Matematică. După prânz, copiii vor lua parte la activităţi recreative: atelier de LaTeX, la Colegiul „Carol I”; workshop de programare, la „Dinicu Golescu”, concursuri sportive de fotbal, baschet (pe terenul de la „Dinicu Golescu”), tenis de masă (la sala Pristavu); atelier de artă (la „Carol I”); concursuri în pădure şi atelier de construcţii amuzante (în poieniţa de lângă Restaurantul „Ciobănaşul”).

Miercuri, 21 august, începe concursul, cu proba scrisă, între orele 9.30-12.300. Ca şi în ziua precedentă, elevii vor avea parte de numeroase activităţi de destindere.

Joi, 22 august, de la ora 9.00, va debuta a doua probă, cea orală. Şi în această zi, participanţii se vor distra la acţiunile stabilite de organizatori.

Vineri, 23 august, elevii vor avea posibilitatea să susţină lecţii de pregătire pentru colegii lor. După câteva ore de activităţi sportive, de la ora 17.00, va începe festivitatea de premiere, găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”.

Ultima zi a Taberei de Matematică este sâmbătă, 24 august, când elevii vor avea timpul la dispoziţie pentru socializare şi voie bună. 

Tabăra-concurs „Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro” are ca scop sprijinirea copiilor talentaţi şi pasionaţi de Matematică, în demersul lor de a fi mai buni, de a atinge un nivel superior, de a deveni olimpici. Concursul este realizat de Societatea de Ştiinţe Matematice din România, în parteneriat cu INTUITEXT, cu sprijinul BITDEFENDER. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!