25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

În iulie, ITM a dat amenzi de 560.000 lei

 

În iulie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a efectuat 108 controale la societăţi din judeţ, pentru depistarea persoanelor care lucrează fără forme legale. De asemenea, au fost efectuate 155 de verificări la societăţi, privind securitatea şi sănătatea în muncă. În ambele domenii au fost descoperire nereguli.

„În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 108 de controale. Astfel, la 8 angajatori au fost identificate  prestând muncă nedeclarată un număr de 31 de  persoane. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 500.000  lei. Deficienţele constatate în urma controalelor: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; necompensarea în bani, la încetarea activităţii, a concediului de odihnă cuvenit; neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă; netransmitere contract individual de muncă în Revisal. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe, au fost: comerţ, confecţii, prelucrare lemn, service auto, alimentaţie publică, transport, spălătorii auto; construcţii, protecţie şi pază.”, a transmis inspectorul şef al ITM Argeş, Ion Samoilă.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost făcute 155 de controale. Au fost aplicate 12 amenzi, în valoarea totală de 60.500 lei. În urma verificărilor, au fost găsite următoarele deficienţe: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; neprezentare documente; lipsă echipament individual de protecţie; lipsă evaluare riscuri. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate neregulile: comerţ, alimentaţie publică, instalaţii electrice, spălătorii auto, construcţii, protecţie şi pază, transport, confecţii textile, distribuţie mărfuri. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!