19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

A cincea ediţie a „Sigiliului Romei în Argeş”, la Castrul Roman Jidova

 

Consiliul Judeţean Argeş organizează sâmbătă, 24 august, în incinta Castrului Roman Câmpulung – Jidova, cea de-a cincea ediţie a festivalului cu specific roman, „Sigiliul Romei în Argeş”.

Eveniment are menirea de a face o incursiune în istorie şi de a captiva publicul cu numeroase surprize şi reprezentaţii, prin intermediul cărora turiştii vor avea posibilitatea de a înţelege culturile romană şi dacică, precum şi importanţa Castrului Jidova în sistemul de fortificaţii de pe Limesul Transalutan.

Pe durata festivalului cu specific roman, „Sigiliul Romei în Argeş” sunt prevăzute următoarele activităţii: expoziţii de arme, podoabe şi ţinute vestimentare antice; ateliere de tras cu arcul, jocuri antice şi de jocuri interactive; spectacole tematice; spectacole cu foc; spectacole de cascadorie; spectacol instrumental; spectacol pentru copii; proiecţie film documentar Jidova.

Evenimentul este organizat în cadrul sustenabilităţii proiectului „Castrul Câmpulung Jidova – un simbol al Romei la graniţa dintre imperiu şi lumea barbară”, Cod SMIS 25307. Proiectul a fost finanţat în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.3. „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!