5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Se produc schimbări în incinta Primăriei Schitu Goleşti. Construcţie nouă pentru a adăposti maşinile instituţiei şi a depozita lemnul de foc

 

La Căminul Cultural Lăzăreşti se produce demolarea remizei PSI, conform votului acordat de Consiliul Local, la şedinţa de la sfârşitul lunii iunie. Aceeaşi soartă o are o magazie din lemn de la Primăria Schitu Goleşti. Chestiunea remizei PSI, fiind una mai veche, n-a mai ridicat comentarii şi întrebări în timpul dezbaterii, aleşii fiind de acord cu propunerea Executivului. „Iar în spatele Primăriei, în locul acelei magazii mai vechi, vom construi alta, care va avea mai multe funcţiuni. Se va asigura astfel loc de adăpost pentru maşinile din dotarea Primăriei şi mai mult spaţiu pentru depozitarea lemnelor de foc şi a altor materiale.”, a anunţat primarul Tudorel Vasile Miriţă planurile care au determinat eliminarea din peisaj a anexelor inutile. Fostul primar Marciel Palaghiu a solicitat ca, odată cu dărâmarea remizei PSI, să fie astupată haznaua existentă acolo. „Deja s-a stabilit ca materialul rezultat din demolare, care nu poate fi folosit, va servi pentru astuparea fosei, cu menţinerea, totodată, a zidului pe partea de Vest, care limitează proprietatea comunei de proprietatea privată limitrofă.”, a anunţat viceprimarul Iulian Duţă. 

 

Se deschide o brutărie în Complexul Comercial Lăzăreşti, în proiectul cu nevoiaşii

La întrunirea din 26 iunie 2019, consilierii locali au rezolvat favorabil şi solicitările a doi agenţi economici din comună. Două doamne, care au mici afaceri în localitate, în spaţii care aparţin Primăriei. PFA-ului Danielei Zamfir i-a fost prelungit contractul de închiriere din 1 iulie 2016 cu încă trei ani, pentru spaţiul de 7,26 metri pătraţi, cu destinaţia „Frizerie”. Amplasamentul încăperii în care funcţionează, în chirie, solicitanta este în incinta Poştei Schitu Goleşti. Actul adiţional modifică, dar nu simţitor, nivelul chiriei, conform celei mai recente hotărâri adoptate în intervalul scurs de la precedenta prelungire a contractului de închiriere. 

Celălalt proiect de hotărâre pregătit ca urmare a unei cereri din partea unei societăţi comerciale are ca obiect un spaţiu cu o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, din Complexul Comercial Lăzăreşti. Imobilul se află în folosinţa locatarului SC Drogheria Gruia Life SRL, din satul Lăzăreşti, care doreşte să-l împartă cu SC Superius Pan SRL, pentru desfăşurarea unor activităţi de panificaţie. Altfel spus, firma chiriaşă a Primăriei vrea să subînchirieze un spaţiu către o firmă care aparţine aceleiaşi persoane interesate să-şi diversifice afacerile cu o brutărie. Subînchirierea nu se putea produce fără acordul Consiliului Local, administratorul domeniului public şi privat al comunei, prin urmare Executivul lui Tudorel Vasile Miriţă i-a solicitat acceptul de a sprijini înfiinţarea acestei activităţi comerciale. Care ajută, la rândul ei, proiectul cu nevoiaşii derulat în comună, aşa cum are şi Câmpulungul în implementare, proiect care încurajează financiar, prin acordarea de fonduri de la UE, înfiinţarea unor afaceri noi. 

„Se cere subînchirierea pentru spaţiul din spate. Acolo se va face o brutărie. În faţă va rămâne spaţiul amenajat pentru drogherie. Subînchirierea se va face unei firme al cărei administrator este tot administratorul firmei titulare a contractului de închiriere, care va rămâne cu sarcina achitării chiriei şi a taxelor de proprietate către Primăriei.”, a informat primarul Tudorel Vasile Miriţă. „Doamna Magdalena Gruia este înscrisă în proiectul din cadrul programului POCU, ce se derulează la nivelul localităţii noastre, şi vrea astfel să obţină finanţarea pentru desfăşurarea unor activităţi de panificaţie.”, a adăugat acesta. Termenul subînchirierii, care coincide cu obligaţia menţinerii în funcţiune a brutăriei, a fost stabilit la trei ani. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!