25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Peste un milion de lei, bani de la CJ Argeş pentru patru comune din Muscel

Joia trecută, pe 25 iulie, s-a ţinut şedinţa Consiliului Judeţean, în care a fost adoptată şi o actualizare a bugetului de venituri şi cheltuieli. În acest context, consilierii judeţeni au aprobat repartiţia mai multor sume, pentru diverse investiţii în comunele argeşene, printre care se află şi localităţi din Muscel, din excedentul bugetar al anului 2018, dar şi fonduri din sumele defalcate din TVA. Conform presei judeţene, unii primari s-ar fi plâns că banii nu au fost împărţiţi echitabil şi că s-a ţinut cont de culoarea politică a edililor. În acest mandat, 75 de primării de comune, din totalul de 95, au primari social-democraţi. Oficial, conducerea Consiliului Judeţean susţine că, în acest mandat, alocarea de fonduri nu s-a făcut după culoarea politică a aleşilor locali. „Ba chiar ni s-au plâns primari de-ai noştri, că am dat şi noi, şi Guvernul bani mai mulţi pentru primăriile conduse de edili de la alte partide decât PSD! Prioritare pentru noi sunt investiţiile în infrastructură, educaţie şi sănătate, indiferent de culoarea politică a aleşilor locali.”, a transmis preşedintele Dan Manu.

În Muscel, au ajuns mai multe sume de bani pentru patru localităţi, una având primar PNL. Este vorba despre Albeştii de Muscel, condusă de Cătălin Manta. Sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pentru 2019, au ajuns la următoarele administraţii locale:

=Albeştii de Muscel: 200.000 lei, modernizare Drumul Bolovanului (1,8 kilometri);

=Bughea de Jos: 200.000 lei, îmbrăcare bituminoasă uşoară Mlăci-Monumentul Eroilor-„La Brazi”;

=Hârtieşti: 400.000 lei, modernizare drumul Comunal DC 49A;

=Stâlpeni: 200.000 lei, modernizare drumul comunal DC 47 (1,5 kilometri).

Primăria Hârtieşti a mai primit 150.000 lei, pentru lucrări de reparaţii, întreţinere şi investiţii la Şcoala Primară Lucieni, din repartizarea cotelor defalcate din impozitul pe venit, din fondul constituit la dispoziţia Consiliului Judeţean. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!