4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Un angajat al Primăriei Davideşti învaţă, la Băile Felix, despre managementul stresului. Îi plătesc concediul cetăţenii care îl stresează profesional

Grijile care i-au copleşit pe unii dintre angajaţii Primăriei Davideşti, după pierderea primarului, înlăturat din funcţie, pe fondul unei condamnări definitive, se tratează la mare sau la munte, graţie cursurilor de formare profesională contractate de instituţie. Programul de instruire în diverse domenii ale administraţiei publice locale, achiziţionat prin SICAP, este dublat de pachetul de servicii hoteliere, oferite de firma care intermediază plecările funcţionarilor publici la staţiune, în scop profesional. Firma aleasă de conducerea Primăriei Davideşti, pentru mijlocirea concediilor unora dintre subalternii cărora le-a venit rândul la facilitatea plătită din taxele şi impozitele cetăţenilor, este Faxmedia Tour, din Ploieşti. SRL-ul prahovean a încheiat cu autorităţile locale de la margine de Muscel patru contracte: două pentru cursuri, două pentru cazarea cursanţilor. 

Primul pachet stagiu+hotel a fost achiziţionat pe 15 iulie, la un preţ total de 5.628,70 lei (4.522 lei, cazarea şi 1.106,70 lei, cursul). Programul ales de autorităţile de la Davideşti pentru perfecţionarea beneficiarului se numeşte „Managementul timpului, priorităţilor şi stresului”. Altul mai potrivit nici că se putea şi tragem nădejde că şi edilii de la Câmpulung vor apela la acest tip de stagiu pentru subalternii care-şi văd în timpul programului de lucru de priorităţile personale, care le comprimă substanţial timpul pentru care încasează salariul de la stat. Dar dacă aşa se destresează… Instruirea care, teoretic, îi va ajuta pe angajaţii din Primării să-şi gestioneze cu folos timpul la serviciu, pentru sarcinile profesionale, fără a se lăsa copleşiţi de stres, se desfăşoară în perioadele: 21 – 28 iulie 2019, la Venus, Hotel „Vulturul”; 4 – 11 august 2019, la Mamaia, Hotel „Majestic”; 11 – 18 august 2019, la Băile Felix, Hotel „Termal”; 25 august – 1 septembrie 2019, la Neptun, Hotel „2D”; 1 – 8 septembrie 2019, la Băile Tuşnad, Hotel „O3zone”; 22 – 29 septembrie 2019, la Vatra Dornei, Hotel „Dorna”; 24 noiembrie – 1 decembrie 2019, la Poiana Braşov, Hotel Alpin; 1 – 8 decembrie 2019, la Sinaia, Hotel „Carpathia”. Cei care parcurg acest curs primesc certificat emis de Faxmedia Consulting, furnizor autorizat de formare profesională.

Cât timp angajaţii sunt instruiţi cum să se concentreze mai bine la muncă, sunt cazaţi la hotel, în plin sezon estival, căci Primăria, care plăteşte vacanţa cursantului, a optat pentru perioada de vară. De fapt, opţiunea a fost, după cum intuim, a beneficiarului, care pleacă astfel în vacanţă, pe banii concetăţenilor care îi cauzează stresul profesional. Pachetul de servicii hoteliere de 3 stele presupune cazare în cameră single şi masă, la Hotel „Termal”, Băile Felix, în perioadele: 28 iulie-4 august 2019; 11-18 august 2019; 18-25 august 2019; 1-8 septembrie 2019. 

Alt coleg al acestuia, iubitor de soare şi plajă, a ales instruirea la mare. Primăria Davideşti plăteşte aceleiaşi firme din Ploieşti un alt pachet de servicii format din curs şi cazare, pentru a-l ajuta pe funcţionarul de la Urbanism să se pună la curent cu noutăţile în domeniu. Pe 18 iulie 2019, a fost achiziţionat programul de formare profesională destinat Compartimentului Urbanism, care costă la fel ca precedentul, 1.106,70 lei. Salariatul, care aprofundează tema „Şef Serviciu Urbanism”, are perioada plecării fixată prin contractul de achiziţie publică: 11-18 august 2019, la Neptun, Hotel „2D”. Serviciile hoteliere complementare cursului, dar cele mai importante, făcând să pară un pretext instruirea profesională, au un preţ de 3.748,50 lei. “E.M.”  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!