5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Proca se pune bine cu feţele bisericeşti. Şi cu unul dintre subordonaţi, trimis la mare, la formare profesională

 

După reparaţia acoperişului Bisericii Ungureni, un edificiu de cult creştin ortodox vechi din 1871, primarul de la Berevoeşti, Bogdan Florin Proca, şi-a propus să continue investiţiile în acest domeniu. Pesemne, ca să îmbuneze sfinţii, pentru a-l ajuta să se aşeze, în sfârşit, la casa lui. Şi să şi rămână. Locaşul, căruia i s-a adus anul trecut o îmbunătăţire, a fost inspectat, în această primăvară, de conducerea Consiliului Judeţean, preşedintele Dan Manu, vicepreşedintele Ion Mânzână şi administratorul judeţului, Maria Dinu. Ca o paranteză, aceştia au vizionat, în comuna natală a şefului judeţului, stadiul investiţiilor finanţate din bugetul CJ, printre care consolidarea malului Văii Bisericii. Alunecările de teren au constituit cauza distrugerii mormintelor, aflându-se în pericol chiar aşezământul religios din incinta cimitirului. Preşedintele Manu a ţinut să vadă şi Biserica Ungureni, pentru care a anunţat o lucrare de reabilitare.

Până la instalarea şantierului, se achiziţionează formalităţile necesare. Aşa cum este documentaţia cadastrală „Prima înscriere”, în vederea realizării investiţiei de reabilitare a Bisericii Ungureni, de care se ocupă firma câmpulungeană Geotopocad Concept SRL-D. Serviciul contractat pe 24 iunie 2019 îl costă pe Proca 714 lei. Ceva mai mult scoate din buget pentru întocmirea expertizei tehnice, a documentaţiilor certificatului de urbanism, a celor pentru obţinerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism, întocmirea documentaţiei tehnice pentru autorizaţia de construire, a proiectului tehnic, releveu şi detalii de execuţie. Contractul pentru realizarea acestei documentaţii a fost atribuit direct, pe 5 iulie 2019, unei firme din Mărăcineni, Kreate – Studio de Arhitectură Dumitrescu&Co SRL, la preţul de 13.090 lei.

După feţele bisericeşti, Bogdan Proca îl face fericit şi pe un subaltern de-al său, pe care îl trimite la cursuri, la mare. Opţiunea de studiu pentru subordonatul trimis la instruire, ca să se perfecţioneze în domeniul comunicării, a fost staţiunea Costineşti. Furnizorul celor două tipuri de servicii – hoteliere şi cursul propriu-zis – este o firmă din Bucureşti, Harrison Consulting@Management SRL, care taxează Primăria Berevoeşti cu 4.948,02 lei. Serviciile de formare profesională, constând în metode şi tehnici de comunicare, îi sunt oferite angajatului de la Primăria Berevoeşti în perioada 5-11 august 2019. Acesta va fi cazat la Hotelul „VoxMarris” din Costineşti.  

Dintre contractele cu tentă laică parafate recent îl amintim şi pe cel de reparaţie a unor drumuri comunale, pentru care a angajat firma câmpulungeană Oltenaşul Total Agregat SRL. Prestaţiile sale, constând în transportul agregatelor cu autobasculante 16 mc şi 18 mc, greder pentru lucrări la drumuri, nisip şi piatră concasată, vor fi retribuite cu suma de 26.239,50 lei. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!