22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Ministrul Sănătăţii, aşteptat în Argeş, la Piteşti şi Mioveni

 

Potrivit unor surse din mediul politic, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, va face săptămâna aceasta, miercuri sau joi, o vizită în judeţul Argeş. După ce va fi primită de autorităţi în jurul prânzului, Pintea va vizita Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Pediatrie din Piteşti, fiind posibil să ajungă şi la Mioveni, unde este aproape gata un nou spital. Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au finanţat şi continuă să finanţeze lucrări şi dotări în spitalele din Argeş (aparatele de RMN şi CT de la cele două spitale din Piteşti, înfiinţarea unei linii de radioterapie, etc.), iar ministrul vrea să vadă „pe viu” cum sunt implementate proiectele.

La Mioveni, noul spital, construit din temelii, va avea un adăpost antiatomic pentru 100 de persoane şi va putea funcţiona 48 de ore cu generatoare, în caz de avarie. Iată şi alte superlative ale modernei unităţi medicale de la Mioveni: va fi înzestrată cu 177 de paturi de ultimă generaţie, fiecare pat având câte 80 de funcţii; va avea camere de decontaminare; angajaţii vor trece prin filtre dotate printre altele cu vestiare şi duş; personalul care va transporta echipamentul infestat va circula pe trasee separate de angajaţii care vor manipula materialul sterilizat; controlul accesului în secţii va fi monitorizat video; camerele cu dotări medicale, inclusiv sălile de operaţie, vor avea sisteme speciale de ventilaţie cu aport de aer proaspăt trecut prin filtre HEPA (99,9998% puritate a aerului, la fel ca pe vârful muntelui!); va face faţă la codul roşu de accidente (la Urgenţe vor putea fi preluate, simultan, patru ambulanţe); va fi dotat cu aparatură de top, de la computer tomograf până la echipament de chirurgie minim invazivă; va avea 11 căi de evacuare; pe acoperiş vor fi amplasate panouri solare ce vor asigura 25% din necesarul de încălzire pentru apă ş.a. Panourile exterioare, care nu au doar rol estetic, ci şi de protecţie termică, sunt proiectate să se cureţe singure, la fiecare ploaie, iar culoarea şi caracteristicile rămân neschimbate pentru mult timp.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!