15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Hristu Dică şi-a făcut rău singur „concediindu-l” pe viceprimar. Sătenii îl vor primar pe Leonard Şerban

Vicele „lucrat” de colegii de partid, primarul şi consilierii locali PSD, i-a anunţat pe cetăţeni că a contestat hotărârea de demitere     

Înlăturându-l pe colegul de partid Leonard Şerban din funcţia de viceprimar, primarul Cristian Hristu Dică şi aleşii PSD, majoritari în Consiliul Local, s-ar putea să-şi fi făcut rău singuri. Cu un an înaintea alegerilor locale, vicelui destituit din motive „strict politice” – un pretext ridicol invocat, de vreme ce camaradul de care s-au descotorosit era de-al lor – i-a crescut masiv popularitatea. Trăim alte vremuri, în care electoratul îşi doreşte politicieni tineri, în detrimentul „mamuţilor” lipiţi de scaune, mentalitate care se simte şi la Vlădeşti, unde gestul lipsit de fairplay al social-democraţilor faţă de tovarăşul lor a generat un puternic curent pro Şerban. După cum o demonstrează zecile de mesaje de îmbărbătare, care au curs după anunţul fostului viceprimar referitor la maniera în care a fost „lucrat”, vlădeştenii ţin la secundul dat la o parte de primar „de frică”. Cel puţin, asta este convingerea unora dintre locuitorii comunei, că Hristu Dică şi-a văzut ameninţată funcţia, simţind că mulţi consăteni l-ar fi vrut pe mai departe în fruntea Primăriei pe interimarul Leonard Şerban. Asta şi pentru că şeful Executivului, căruia i-a aparţinut decizia de a conduce singur instituţia şi localitatea, nu le-a oferit oamenilor un motiv solid, credibil, pentru care l-a „concediat” pe viceprimar. 

În Săptămâna Patimilor, „Foti” se ţinea de şotii. L-a pus pe secundul din acelaşi partid să-şi dea demisia 

Hotărârea iniţiată de primarul Cristian Hristu Dică, pe fondul refuzului secundului său de a demisiona din funcţie, a obţinut voturile a nouă membri ai Consiliului Local, convocat în regim de urgenţă, pe 12 iunie 2019, la o şedinţă extraordinară. Leonard Şerban a avut la dispoziţie o lună şi jumătate de la ultimatumul dat de „Foti” care, în Săptămâna Patimilor, se ţinea de şotii. Şi anume să scape de tovarăşul incomod, care, susţin cei care l-au „mazilit”, îşi trăsese aere de şef. Consătenii, însă, nu le-au simţit. Dimpotrivă. Dezamăgirea emanată de cele câteva rânduri postate de ex-viceprimarul Şerban în ziua oficializării trădării a produs un curent de susţinere din partea vlădeştenilor, care îi cer să candideze la anul la funcţia de primar.

Până atunci, în apărarea onoarei sale, Leonard Şerban încearcă o acţiune care nu-i va folosi la nimic. În niciun caz, nu va obţine dreptatea sperată, prin redobândirea funcţiei din care a fost demis fără motiv. Căci cauzele de natură politică nu pot constitui un motiv serios, de vreme ce demisul era din acelaşi partid cu decidenţii. Iar din partid nu l-au dat afară, ci numai de la Primărie. Viceprimarul îndepărtat din echipa de conducere a administraţiei publice locale şi-a anunţat simpatizanţii că a contestat hotărârea Consiliului Local, procedură pe care o derulează dintr-un orgoliu rănit. Şi să obţină un verdict favorabil, cel mai probabil, acesta se va produce mult prea târziu, ca să-i mai folosească la ceva. Posibil, în preajma viitoarelor locale, când va avea ocazia să-şi măsoare forţele cu Hristu Dică, primarul care i-a fost mai mult decât un superior. 

Consătenii cred că primarul l-a dat la o parte de teamă 

Valul de simpatie stârnit de controversata şi nemaiîntâlnita în Muscel hotărâre a PSD-iştilor de la Vlădeşti, de a-şi provoca singuri fisuri în garnitura de candidaţi, este reflectat de numeroasele opinii ale consătenilor care fraternizează cu Şerban. Niciuna cu Hristu Dică şi consilierii dintr-o altă generaţie, aflată, după cum se vede treaba, la „apus”. Am selectat o parte din părerile vlădeştenilor care mizează pe întoarcerea lui Şerban la Primărie, în 2020, scenariu care sigur nu va fi posibil cu demisul în calitate de candidat al aceluiaşi partid politic. Dar deja colegii din PSD îl dau plecat la PNL, care, la recentele europarlamentare, s-a aflat la şapte procente distanţă de „marele roşu”, intrat la apă şi decolorat.                                                                                    

=Angela Pătraşcu: „Nu ne cunoaştem prea mult, dar eu, personal, vă voi susţine în viitor. Aşteptăm alegerile, fruntea sus, că sunteţi un om deosebit!”

=Ancuţa Rîndaşu: „Acei oameni nu merită să pleci capul în faţa lor. E o vorbă românească: un şut în fund e un pas înainte!” 

=Lavinia şi Mihai Aurel: „Sincer îmi pare rău. Nu mă aşteptam la asta!”

=Dragoş Stroe: „Ruşine celor care s-au vândut! Aşa e la Vlădeşti. Politica pumnului în gură! Păcat.”

=Mihaela Sfetcu: „Vă zic că e o uşă închisă. Dumnezeu nu lasă aşa, vă răsplăteşte şi se vor deschide două uşi, pentru că meritaţi tot binele din lume. Timpul rezolvă totul.”  

=Veronica Ilincescu: „Nu, nu pot să cred! Îmi pare nespus de rău! Mult succes în continuare!”

=Maria Jugănaru: „Păcat că oamenii buni nu sunt apreciaţi!”

=Gigel Ifrosa: „Nu lăsa capul jos! Mergi înainte! Vlădeştiul te va vota primar!”

=Dan Denis Nul: „Îi este frică actualului primar care te-a demis că, la noile alegeri, îi zboară portofoliul. (…) Luptă, că ai să câştigi, ai viitorul în faţă, arată-le ce poţi duşmanilor!”

=Aurel Călin: „Succes la alegerile locale din iunie 2020!”

=Neluţă Stejăreanu: „Mulţi ani înainte la conducerea acestei comune! Felicitări pentru toate câte ai făcut! Te susţin, domnul primar, încontinuu.”

=Bogdan Neacă: „O să vă susţin în continuare şi sunt convins că şi restul oamenilor vor face la fel.”

=Crina Gancea: „Nu mor caii când vor câinii. Mult succes în continuare în tot ceea ce veţi face în cariera politică. Sunteţi un om cu mult bun simţ şi bine crescut. Tot răul spre bine.”

=Angela Nicoară: „Staţi liniştit, dacă aveţi încredere şi sunteţi conştient de tot ce aţi făcut ca viceprimar, aşteptaţi alegerile şi candidaţi ca primar.”

=Radu Prioteasa: „Capu’ sus! Oamenii de valoare mereu ajung unde îşi propun.”

=Elena Teodorescu: „Aşa se întâmplă când un om se implică prea mult.”

=Bianca Maria: „Îmi pare foarte rău. Mi se pare o nedreptate!”

=Nicoleta Cateluţa Bălăşoiu: „Le e teamă că vor pierde alegerile. Saşa nu a făcut nimic pentru comună.”

=Aurelia Ionela Mitrică: „Îmi pare rău pentru această demitere! Întotdeauna cei care pun suflet în ceea ce fac şi, în general, oamenii buni, foarte competenţi au de pierdut. Deşi nu fac parte din această comună, am văzut cât de mult aţi luptat pentru ca lucrurile să meargă în cadrul ei. Sunt convinsă că toţi locuitorii au văzut ce aţi făcut de fiecare dată. Fiecare om are un loc al lui dat de Dumnezeu. Sunt convinsă că şi dumneavoastră îl veţi găsi. Mult succes în continuare, pentru că aţi făcut numai lucruri bune în comuna dumneavoastră!”

=Cristian Popescu: „Prin chestia asta, domnul primar a pierdut mult, la viitoarele alegeri, majoritatea tinerilor vor vota cu dumneavoastră.”

=Corina B: „Felicitări pentru tot ce ai făcut pentru Vlădeşti, ai tot respectul meu. Eşti cea mai loială persoană pe care am cunoscut-o, ai fost loial primarului şi l-ai apărat cu dinţii. Sper că ai învăţat să nu mai bagi mâna în foc pentru nimeni, pentru că, mai devreme sau mai târziu, te vei arde.”

=Viorel Rachieru: „În iunie 2020, o să fii primar!”

=Mihaela Elena Popiuc: „Aşteptăm alegerile locale. Păcat că unii dintre puţinii oameni competenţi din această Primărie termină prin a fi demis!” 

=Geanina Vasile: „Eu credeam că sunteţi o echipă. Dezamăgitor, nu am cuvinte.”

=Ion Măceş: „Nu vă demoralizaţi şi vă rog să candidaţi ca primar şi, cu siguranţă, noi, cetăţenii, vă vom fi alături.”

=Georgeta Obăgel: „Deci asta se întâmplă la Primăriile locale, toţi oamenii buni trebuie să dispară.”

=Cătălin Bănică: „Păcat pentru această situaţie, eu vă vedeam o echipă greu de egalat, din partea mea ai tot respectul. Cred că ţi-ai făcut pe deplin datoria!”

=Loredana Mihaela: „Nu vă dezamăgiţi şi mergeţi înainte. Sunteţi un om bun şi lumea o să fie de partea dumneavoastră. Să aşteptăm alegerile, să fiţi ales de lume. Mai facem şi schimbări în Primărie.”

=Irinel Chiţulescu: „Cu Dumnezeu înainte! Un şut în fund sunt doi paşi înainte la următoarele alegeri.”

=Elena Luminiţa Catrina: „Pentru cultura mea generală: domnul primar ne poate comunica motivul pentru care a cerut demiterea domnului vice?”

=Leonard Şerban: „Motivul pe care l-a invocat în prezenţa doamnei secretar este: „Strict politic”.”

=Sandu Tudosoaia: „Interese politice… era prea popular şi respectat.”

=Elena Teodorescu: „Eram în drept, ca locuitori ai comunei, să ştim şi noi motivul. Într-o Primărie, trebuie să fie ca într-o familie. Unită!”

=Leonard Şerban: „Probabil, mai sunt şi alte motive pe care nu le poate spune.”

=Elena Luminiţa Catrina: „Motive pe care noi le presupunem, eu cred că unul e frica.”

=Viorel Chira: „Unde a fost până acum, probabil, nu mai câştiga să-şi facă avere. A vrut neapărat să fie în locul dumneavoastră. Ruşine! Crede că-i mai votează dracu’. Cred că aveţi şanse suficiente ca să fiţi primul om al comunei Vlădeşti.”

=Daniel Ionuţ Oprea: „S-au simţit ameninţaţi şi le este frică, dar vin alegerile şi sperăm să ieşiţi primar al comunei noastre (cineva care merită acest post cu adevărat).”

=Mariana Toader: „Ce am zis eu că cineva vă sabotează? Cred că a ieşit la iveală acel sabotor! Stai liniştit şi la următoarele alegeri chiar te rog să candidezi ca primar. După câte văd şi din comună, ai toate şansele! Vei vedea că o să ai şanse ca primar! Hai, Vlădeşti! Arătaţi ce puteţi face! Să spună cu glas tare domnul primar motivul demiterii domnului vice!”

=Lumi Ionela: „Păcat, eraţi un viceprimar foarte bun! Să le fie ruşine celor care au decis să vă scoată din funcţie! Probabil pentru că este cel mai tânăr din Primărie şi nu le convine, pentru că domnul Leonard Şerban ţine cu legea şi nu mai pot restul să-şi mai facă interesele. Viitorul comunei este tineretul, adică Leonard Şerban.”

=Emil Jugănaru: „Asta te-a făcut viitorul primar.”

=Crina Gancea: „Aşa este. De aceea l-a şi demis. De teamă.”

=Lenuţa Pavel: „Ruşine să le fie tuturor care vă vor răul, eraţi cel mai cuminte viceprimar, un om extraordinar. Până la alegeri o să vă ajute bunul Dumnezeu să fiţi primar numai în ciuda altora! Vă susţinem  în continuare, fiţi tare, domnul vice!”

=Severică Arsene: „Ai câştigat popularitate şi se simţeau în pericol, caz similar a fost şi la Primăria Băileşti. Până nu sunt eliminate căpuşele de consilieri majoritari de la PSD, nu veţi putea face nimic, pentru că aveţi nevoie de sprijinul consilierilor chiar şi după alegerile locale, din păcate. Este nevoie şi de Consiliul Local, nu doar de primar, pentru investiţii. Relevant ar fi ca aceşti consilieri să fie aleşi individual prin vot, nu pe liste de partid, ca se mai infiltreze şi căpuşe printre oamenii buni. Din păcate… Aveţi nevoie de o echipă de tineri cu perspective şi viziune, pe care să îi preocupe binele locuitorilor, nu îmbogăţirea lor din contracte atribuite în urma unor licitaţii false. Sper ca alegătorii să vă ajute să produceţi această schimbare, spre binele tuturor. Mult succes!”

=Kassia Maria: „Nu aţi avut nimic de pierdut! Dimpotrivă, aveţi de câştigat alegerile pentru postul de primar de anul viitor! Aşa că mult succes!”

=Vasile Băhneanu: „Candidează la alegerile locale ca primar, numai aşa poţi face curăţenie în Primărie şi consilierii trebuie schimbaţi. Dacă candidezi la alegerile locale, o să te susţin până vei ajunge primar.”

=Dan Florea: „Ne vom întâlni la anul, când vei ocupa funcţia de primar. Respect, domnule Leonard Şerban!”

Destituit „strict politic”, deşi toate părţile conflictului sunt din acelaşi partid 

Întrucât se înteţeau întrebările consătenilor despre cauza supărării lui Hristu Dică pe coechipier, Leonard Şerban a lămurit pe toate lumea, repetând cele două cuvinte comunicate de primar cu zgârcenie, ca fiind „temelia” hotărârii de destituire din funcţie. „Strict politic”, acesta a fost răspunsul pe care l-am primit de la domnul primar în Joia Patimilor, înainte de Paşti, când mi-a cerut demisia. Motivul este „strict politic”, cum mi-a spus în prezenţa doamnei Magda Bebeşelea. Consiliul Local a votat la presiunea făcută de domnul primar. Am făcut contestaţie, aştept răspunsul.”, a precizat acesta, completând cu lămuririle solicitate de Mariana Toader despre demersul viitor la judeţ. „Ori şi acolo sunt pile de-ale primarului?”, se întreba aceasta.

În faţa susţinătorilor săi, fostul viceprimar a mărturisit că a fost şocat de ce i s-a întâmplat, neaşteptându-se la aşa ceva din partea oamenilor în care a avut încredere. „Nici mie nu mi-a venit să cred după ce s-au numărat voturile. Am fost foarte dezamăgit după şedinţă, dar asta nu mă face să renunţ. Am fost alături de dumnealui (n.r. de primar) din anul 2008. Şi eu am rămas fără cuvinte. L-am apărat pe primar, deoarece am fost manipulat de acesta, exemplul meu sper să fie de folos şi altora. Cred că am stat prea mult cu capul plecat. Sper ca toţi cetăţenii din localitate să facă diferenţa dintre noi. Eu, mereu, am încercat să ţin echipa unită. Păcat. Împreună puteam conduce bine, mult timp, Primăria, dumnealui a ales să-mi mulţumească în acest fel. Nu voi renunţa la cariera politică, voi continua cu aceeaşi forţă cu care am început! A fost un efort deosebit să îndeplinesc atribuţiile primarului şi viceprimarului anul trecut, dar, acum, am o satisfacţie să văd că munca mea este apreciată.  Susţinerea dumneavoastră mă motivează să merg mai departe. Dumneavoastră aveţi ultimul cuvânt de spus, anul viitor, la alegeri.”, le-a răspuns vlădeştenilor Leonard Şerban, care, rămas fără serviciu la Primărie, şi-a luat soţia şi a plecat într-un concediu de odihnă, probabil, pentru a mai uita de uneltirea colegilor de partid.

Fostul viceprimar a contestat deja, la Prefectura Argeş, hotărârea de Consiliu prin care a fost demis, urmând să se adreseze şi Tribunalului Argeş: „Sunt sute de cetăţeni care mă susţin. Din punctul meu de vedere, votul a fost ilegal, din două motive clare. Nu s-a efectuat votul în sala de şedinţe, în care era o cabină de vot amplasată şi amenajată. Aceasta este identică cu cele care se folosesc la alegerile locale, în care s-a votat şi a fost ales domnul primar. Votul s-a desfăşurat într-o cameră alăturată, unde, din punctul meu de vedere, şi o să aduc şi argumente în sensul acesta, încăperea a fost supravegheată de domnul primar. Am făcut contestaţie la Instituţia Prefectului şi o să merg la Tribunalul Argeş, în Contencios Administrativ. Din punctul meu de vedere, este o ilegalitate. Acel raport al domnului primar este nefondat şi nu are nicio dovadă că eu nu mi-am exercitat atribuţiile conform Dispoziţiei primarului şi Legii 215. În concluzie, am contestat votul, că nu este legal şi mi s-a întâmplat o nedreptate. La Prefectură deja am contestat, urmează să contest şi la Tribunalul Argeş, conform legii, merg cu contestaţia ierarhic.”, ne-a declarat Leonard Şerban. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!