5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Ciolan bagă peste 88.000 lei în cursurile de perfecţionare, la mare, ale celor 14 subalterni

Se simte instalarea verii şi după zorul unora dintre edilii musceleni de a le asigura subalternilor concediile, la mare ori la munte, mascate de aşa-zisele cursuri de formare profesională. Unul dintre aceştia – şi cel mai grijuliu cu subordonaţii trimişi până la ultimul, judecând după lotul consistent căruia i-a aranjat vacanţa pe litoral, în 2019, din banii consătenilor – este Emilian Ciolan, de la Dârmăneşti. Săptămâna trecută, primarul localităţii de la margine de Muscel a întreprins mai multe achiziţii publice, care, în esenţă, urmăresc binedispunerea colectivului Primăriei sub pretextul perfecţionării profesionale, cu ajutorul specialiştilor care le predau în staţiuni, în plin sezon estival. Până se va hotărî Liviu Ţâroiu să le şteargă amarul angajaţilor Primăriei Câmpulung, cărora nu le-a mai mărit, în acest an, salariile de bază – căci le mărise în 2018 şi pentru 2019 -, cu nişte sesiuni de bronz căpătat pe seama taxelor şi impozitelor noastre, îl aşezăm pe Ciolan în vârful ierahiei primarilor musceleni contractanţi de concedii din veniturile instituţiei. Îl recomandă pentru poziţia întâi a şefilor de administraţii pentru care nicio investiţie nu este prea mare când vine vorba de specializarea oamenilor din subordine atât numărul cursanţilor, 14 „bucăţi” trimise la mare, pe bani publici, cât şi suma prăpădită cu această facilitate prevăzută de lege: 88.078,03 lei.   

Formare profesională, în staţiuni pe alese, pentru bugetarii de la Dârmăneşti    

16.493,40 lei costă Primăria Dârmăneşti serviciile de formare profesională contractate pe 5 iunie 2019 de la o firmă din Bacău, SC Lectoform Consulting SRL. Furnizorul cursurilor taxează cu suma precizată un pachet de servicii „valabil pentru perfecţionarea a 14 salariaţi din cadrul insitutiţiei, în perioada iulie – septembrie 2019.” Pe site-ul destinat încheierii de contracte de către bugetari sunt precizate pretenţiile societăţii băcăuane în situaţia în care partenerul se răzgândeşte. „Achiziţionarea pachetului prin platforma SICAP reprezintă acceptarea condiţiilor precizate în ofertă şi are valoare contractuală, motiv pentru care retragerea de la cursuri în mai puţin de 7 zile până la începerea cursului presupune aplicarea de penalităţi la serviciile de cazare, după cum urmează: 30% din tariful pentru serviciile de cazare, dacă retragerea se face în cel mult 7 zile până la data începerii cursului la care s-a făcut înscrierea; 100% din tariful pentru serviciile de cazare, dacă retragerea se face în mai puţin de 5 zile până la data începerii cursului.”

Cu acelaşi intermediar al deplasărilor, la mare ori la munte, ale bugetarilor cu dorinţă de a deveni mai buni, profesional vorbind, s-a încheiat un al doilea contract, tot pe 5 iunie 2019, mult mai consistent ca valoare. 66.354,40 lei este preţul serviciilor de cazare aferentă programelor de formare profesională, la care vor lua parte cei 14 din subordinea lui Ciolan. „Oferta este valabilă doar la achiziţionarea programelor de formare profesională disponibile.”, menţionează partenerul de contract al Primăriei Dârmăneşti, care îşi menţine penalităţile menţionate anterior şi pentru această achiziţie.

Potrivit site-ului de prezentare, firma din Bacău derulează instruirile în următoarele zone ale ţării: Borşa-Maramureş, Poiana Braşov, Slănic Moldova, Băile Felix, Vatra Dornei, Sinaia, Păltiniş, Predeal, Venus, Eforie Nord, Mamaia, Sovata, Băile Govora, Căciulata, Băile Tuşnad, Delta Dunării, Băile Herculane, Băile 1 Mai, Maramureş Dăneşti. În această vară, locaţiile pregătite pentru bugetarii care au de ales sunt: Mamaia (Hotel Del Mar; Hotel Zenith, Hotel Bueno sau Hotel Siret; Hotel Riviera sau Hotel Richmond), Băile Govora (Hotel Palace), Delta Dunării (Hotel Puflene, Murighiol), Maramureş Dăneşti (Hotel Secret Garden), Păltiniş (Hotel Cindrel), Băile Felix (Hotel Internaţional), Băile 1 Mai (Hotel Perla), Eforie Nord (Hotel Europa), Costineşti (Hotel Vox Maris), Vatra Dornei (Hotel Dorna), Eforie Nord (Hotel Europa), Poiana Braşov (Hotel Escalade), Slănic Moldova (Hotel Perla), Sovata (Hotel Danubius Sovata sau Hotel Szeifert), Colibiţa (Hotel Fishermans’s).                             

Data de 5 iunie, una propice pentru cumpărăturile efectuate pe banii cetăţenilor din Dârmăneşti, apare pe alte două contracte din aceeaşi categorie, încheiate, de data aceasta, cu un furnizor din Bucureşti. Centrul de Formare APSAP intermediază instruirea unui singur angajat al Primăriei muscelene, pentru care angajatorul plăteşte serviciile hoteliere şi serviciul de formare profesionale. Pentru cele şapte nopţi de cazare, nota de plată se ridică la 4.250,23 lei, în timp ce cursul costă 980 lei. Cel care pleacă cu firma din Bucureşti are de ales în ce perioadă se instruieşte, staţiunea turistică fiind stabilită prin contract: Hotel President, Băile Felix, judeţul Bihor, între 16-23 iunie, 23-30 iunie, 30 iunie-7 iulie, 7-14 iulie, 14-21 iulie, 21-28 iulie, 28 iulie-4 august, 4-11 august, 18-25 august, 25 august-1 septembrie, 1-8 septembrie, 8-15 septembrie. În ceea ce priveşte serviciul de formare profesională, cursul îl va ajuta pe beneficiar să studieze despre „Comunicarea în sectorul public”. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!