15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Aleşii au revenit asupra hotărârii prin care au predat C.N.I. terenul viitoarei săli de sport

 

În luna octombrie a anului trecut, autorităţile executive şi legislative de la Schitu Goleşti s-au pus de acord să predea Ministerului Dezvoltării Regionale şi instituţiei sale subordonate, Compania Naţională de Investiţii, amplasamentul necesar punerii în practică a proiectului-pilot „Sală de sport şcolară”, în satul de reşedinţă al comunei. „Consider că este un pas bun şi cred că vom obţine şi finanţare pentru acest proiect în cursul anului următor. Apoi trebuie asigurată funcţionalitatea acestei săli de sport pe termen de 15 ani.”, spunea primarul Vasile Tudorel Miriţă, cu o jumătate de an în urmă. Amplasamentul despre care vorbeşte hotărârea adoptată toamna trecută constă în 2.500 de metri pătraţi, dintr-un total de 9.692 de metri pătraţi, predaţi, pe bază de protocol, Companiei Naţionale de Investiţii. Terenul, liber de orice sarcini, se va afla la dispoziţia C.N.I. pe perioada realizării investiţiei. Consiliul Local are şi el partea sa de obligaţii, angajându-se în cadrul acestui parteneriat cu ministerul să suporte cheltuielile pentru racordurile la utilităţi (curent electric, apă, canal, gaze sau alt tip de combustibil utilizat). Totodată, autorităţile locale se obligă să asigure suprafeţele de teren necesare pentru depozitarea şi organizarea şantierului. Şi, după cum a anunţat în plen edilul şef, să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină pe o perioadă de minim 15 ani.                        

La sfârşitul lunii mai, legiuitorii locali au revenit asupra hotărârii din octombrie, căreia i-au modificat conţinutul, precizând că cei 2.500 de metri pătraţi, aflaţi în domeniul public comunal, în intravilan, sunt din categoria de folosinţă curţi-construcţii şi arabil. Pentru accederea localităţii muscelene la o finanţare a ministerului, în vederea realizării unei săli de sport pe lângă şcoală, un merit deloc de neglijat îl are deputatul Simona Bucura Oprescu. Cu două săptămâni înainte de Ziua Comunei Schitu Goleşti, de la sfârşitul lui octombrie, anul trecut, parlamentarul muscelean a mers, împreună cu primarul Tudorel Vasile Miriţă, la Compania Naţională de Investiţii, pentru a urgenta proiectul construcţiei unei săli de sport în comună. „Din cauza unei probleme legate de proprietatea terenului, de situaţia juridică a amplasamentului, nu a devenit realitate. Sper ca paşii care ţin de chestiunile administrative să se facă şi la Schitu să avem o sală de sport.”, le-a spus aceasta sătenilor, toamna trecută, la scurt timp după votarea hotărârii pe care am prezentat-o în acest material. 

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!