5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Conducerea judeţului anunţă că, săptămâna viitoare, drumul de la Boteni va fi deschis circulaţiei uşoare

Din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă, pe DN 73D, în zona localităţii Boteni, s-a produs o alunecare de teren, care a angrenat şi corpul drumului, pe un sector de 200 de metri, între kilometrul 41+300 şi kilometrul 41+500. Ca urmare a acestei situaţii, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti a introdus o restricţie totală de circulaţie pe sectorul în cauză.

Luni, 3 iunie 2019, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Piteşti, George Mihăiţă, şi directorul Regiei Judeţene de Drumuri Argeş, Alina Nicolau, alături de primarul comunei Boteni, Vasile Leau, au mers la faţa locului pentru a găsi soluţii care să conducă la deblocarea circulaţiei în zonă. 

În acest sens, s-au făcut demersuri la CNAIR, compania care are în administrare acest drum naţional. Pe de altă parte, au fost identificate rute ocolitoare, una dintre acestea fiind DJ 737 Câmpulung – Mioarele – Boteni. „Astăzi, am încheiat procesul verbal de calamitate a zonei, a fost transmis la Regionala de Drumuri Bucureşti. Conducerea deja ne-a asigurat în această dimineaţă, telefonic, că în maxim 10 zile vom avea constructor pentru refacerea drumului şi punerea lui în circulaţie. Să dăm drumul la treabă! Asta pentru traficul uşor, pentru cel greu, deocamdată nu am un răspuns. În funcţie de o expertiză care se va face zilele acestea de cei de la DRDP, ne vor da o soluţie.”, a declarat George Mihăiţă, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Piteşti.

Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a oferit informaţii despre rutele ocolitoare pentru cei care vor să ajungă şi să plece din Boteni: „Eu cred că sunt două chestiuni. Prima, care înseamnă maximă urgenţă, pentru a da drumul la traficul uşor. Îmi place să cred că într-o săptămână, maxim 10 zile, pe acest tronson să se poată circula pe traficul uşor, şi, în paralel, trebuie o mare expertiză, pe Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Conform actelor normative, în această zonă trebuie un mare proiect, expertize, care să aibă la bază aceste proiecte, în aşa fel încât să putem consolida. Neputându-se circula, aveam o alternativă pe un drum judeţean, care iese spre Mioarele, Jugur, Măţău, pe partea cealaltă. Pas cu pas vedem cum putem îmbunătăţi starea drumului judeţean, în aşa fel încât să atenuăm acest traseu, pe care, din nefericire, nu se poate circula. Pe fond, această vale, poate avea două căi colaterale, o dată spre Văleni, judeţul Dâmboviţa, altă cale, spre Mioarele, către Câmpulung.” E.M.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!