22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Doi tineri s-au ales cu amenzi penale pentru că au lovit o femeie

 

Doi tineri dintr-o comună musceleană au ajuns în faţa instanţei de judecată după ce au bătut o femeie din aceeaşi localitate. Sentinţa a fost, însă, prea blândă pentru ei, indivizii scăpând doar cu o amendă penală. Asta pentru că au încheiat cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

„În baza art. 485 alin. 1 lit. a C. pr. penală admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosarul penal nr. 460/P/2016 de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu inculpatul Onea Marius pentru săvârşirea infracţiuni de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de art. 193 alin.2 Cod penal, faţă de persoana vătămată Călcîi Frăguţa. În baza art. 193 alin.2 Cod penal rap. la art. 480 alin.4 C. pr. penală, condamnă pe inculpatul Onea Marius la pedeapsa amenzii penale de 140 zile – amendă. În temeiul art. 61 al. 3 teza a II-a Cod penal stabileşte la 15 lei cuantumul sumei corespunzătoare unei zile amendă, respectiv, 2.100 lei cuantumul amenzii penale în sarcina inculpatului Onea Marius. În temeiul art. 61 al. 3 teza a II-a Cod penal stabileşte la 12 lei cuantumul sumei corespunzătoare unei zile amendă, respectiv, 2.400 lei cuantumul obligaţiei de plată cu titlu de amendă penală în sarcina inculpatului Onea Marius. În temeiul art.63 al.1 Cod penal pune în vedere inculpatului că neexecutarea cu rea credinţă a pedepsei amenzii în tot sau în parte se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. 2. În baza art. 485 alin. 1 lit. a C. pr. penală admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosarul penal nr. 460/P/2016 de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu inculpatul Onea Adrian pentru săvârşirea infracţiuni de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de art. 193 alin.2 Cod penal faţă de persoana vătămată Călcîi Frăguţa. În baza art. 193 alin.2 Cod penal rap. la art. 480 alin.4 C. pr. penală, condamnă pe inculpatul Onea Adrian la pedeapsa amenzii penale de 140 zile – amendă. În temeiul art. 61 al. 3 teza a II-a Cod penal stabileşte la 15 lei cuantumul sumei corespunzătoare unei zile amendă, respectiv, 2.100 lei cuantumul amenzii penale în sarcina inculpatului Onea Adrian.”, se arată în sentinţa Judecătoriei Câmpulung din 21 mai 2019. Instanţa a pus în vedere inculpatilor că neexecutarea cu rea credinţă a pedepsei amenzii în tot sau în parte se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Acţiunea civilă, privind părţile vătămate, a rămas nesoluţionată. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în terrmen de 10 zile de la comunicare.

Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!