19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

O firmă din Câmpulung repară interioarele Şcolilor Gămăceşti şi Ungureni

Cele mai multe achiziţii de servicii şi dotări, întreprinse în această lună în care investiţiile ar trebui să înceapă să ia avânt, după aprobarea bugetului local, au fost dispuse de primarul Florin Bogdan Proca, de la Berevoeşti. Figurează pe agenda de lucrări a acestui an modernizările planificate la două şcoli şi la Dispensarul Comunal, a iluminatului public şi, foarte important, intenţia de a apela la împrumutul acordat prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii – pe termen lung, cu dobândă mică -, pentru a introduce reţeaua de gaz în satul de reşedinţă.           

Contractele pentru şcoli au fost încredinţate direct de primarul Proca unui SRL din municipiu    

Cele mai proaspete contracte la Primăria Berevoeşti s-au încheiat la începutul săptămânii trecute şi au avut ca obiect îmbunătăţirea interioarelor a două şcoli din localitate, din satele Gămăceşti şi Ungureni. Cel pentru Şcoala Gămăceşti s-a parafat pe 21 mai 2019, fiindu-i încredinţat direct unei firme din Câmpulung, SC Universal Tim Construct SRL, înregistrată cu sediul social pe Calea Măgurii, la numărul 23. Valoarea cumpărării directe s-a ridicat la 29.809,50 lei, bani pe care autorităţile de la Berevoeşti îi plătesc pentru reabilitarea interiorului Şcolii Gămăceşti. Investiţia cuprinde patru săli de clasă şi următoarele operaţiuni executate de constructor: livrare de materiale şi lucrări de montaj al parchetului laminat (12 mm, trafic intens, folie parchet 5 mm, plintă şi accesorii), pe o suprafaţă totală de 167 de metri pătraţi.

Cu o zi înainte, primarul Proca a bătut palma cu acelaşi SRL câmpulungean pentru o lucrare similară la Şcoala Ungureni. Preţul convenit s-a cifrat la 29.988 lei, în contul intervenţiilor de reabilitare interioară, care includ şi livrarea de materiale: tavan gips-carton 9,5 mm + structură metalică + accesorii de montaj, pe o suprafaţă de 98,4 metri pătraţi, demontare pardoseli + plintă + parchet existent, pe o suprafaţă de 98,4 metri pătraţi, execuţia şapei de egalizare pe 98,4 metri pătraţi, montare de pardoseli + plintă + parchet laminat 8 mm + accesorii, pe o suprafaţă de 98,4 metri pătraţi, plus folie 5mm pe 100 metri pătraţi, reparaţii ale pereţilor: chituire şi două straturi de glet pentru tavan, pe o suprafaţă de 98,4 metri pătraţi + vopsea lavabilă în două straturi – 168 metri pătraţi, alte lucrări de reparaţii şi montaj).

Proca a ales tot firma de la Târgovişte pentru modernizarea iluminatului public  

Înainte de achiziţiile despre care relatăm, şeful Executivului de la Berevoeşti şi-a asigurat şi alte servicii necesare în comună. Aşa cum sunt lucrările de modernizare a iluminatului public în localitate, în satele Oţelu, Bratia, Gămăceşti şi Berevoeşti. Livrarea, montarea şi punerea în funcţiune a celor 224 de corpuri de iluminat stradal cu leduri 36W, montarea pe cârje existente şi demontarea lămpilor vechi îl costă pe primarul Florin Proca 125.016,64 lei. Investiţia va fi pusă în operă de firma din Târgovişte, Amiras C&L Impex, agreată de cei mai mulţi dintre primarii musceleni, care a obţinut, prin atribuire directă, contractul, pe 16 mai 2019. 

Potrivit descrierii oferite de prestator pe portalul cu ajutorul căruia bugetarii îşi selectează colaboratorii privaţi, acesta oferă lucrări de instalaţii electrice pentru iluminatul public, cu livrare, montare, punere în funcţiune a lămpilor de iluminat stradale, cu LED IP 67, 36W LED. „Aparatul de iluminat cu LED-uri poate fi fabricat cu putere reglată între 21-40W. Lucrarea include: aparat de iluminat stradal cu LED-uri 36W, carcasă din aluminiu turnat sub presiune şi vopsit în câmp electrostatic, led-urile prevăzute cu lentile pentru dispersia fluxului luminos la 120°, consolă (braţ de susţinere a corpului) din ţeavă Zn 1.1/2”/1,5m, brăţări de prindere a consolei pe stâlp din bandă Zn 30x3mm (pentru toate tipurile de stâlpi), cablu pentru conexiune la reţea MYYM 3x1mm, cleme de conectare cablu CDD/CDD-IL, inclusiv manopera şi punerea în funcţiune. Executarea lucrărilor se va realiza cu personal calificat, autorizat ANRE, echipamente de lucru la înălţime (autoscări) autorizate, aparate de măsură şi control dedicate lucrărilor de iluminat public. Firma are o experienţă de peste 25 de ani în execuţia de lucrări de întreţinere, modernizare şi execuţie de lucrări de iluminat public.”, după cum se recomandă partenerul de contract al lui Florin Proca. 

Primul primar din Muscel care accesează Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru reţeaua de gaz

Conducătorul localităţii a luat măsuri şi pentru protejarea principalei clădiri a comunei, dând comandă de stingătoare, pentru dotarea cu mijloace de intervenţie în caz de incendiu la sediul Primăriei Berevoeşti şi instituţiile publice subordonate. Tot pe 16 mai, la fel ca precedenta, s-a încheiat şi această tranzacţie, cu un ofertant din Berceni – Ilfov. Compact 95 Sting SRL s-a angajat să livreze cumpărătorului muscelean un pachet conţinând 10 stingătoare tip P6 (la 95,20 lei bucata) şi trei stingătoare tip G2 (la 141,61 lei bucata). În total, 1.376,83 lei. 

Alte bunuri şi servicii contractate de primarul Proca în această primăvară: două electropompe CR 20-14 şi CR 10-12 şi două manometre glicerină, pentru sistemul de alimentare cu apă în satele Berevoeşti şi Ungureni, procurate de la SC Pompe Instal SRL, din Bucureşti, la preţul de 26.635,77 lei; cărţi destinate preşcolarilor şi şcolarilor, pentru Biblioteca din comună, cumpărate de la Libra AG, din Câmpulung, la preţul de 4.533,32 lei; servicii de consultanţă şi întocmirea documentaţiilor, precum şi servicii juridico-administrative de întocmire a solicitării de finanţare către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) şi a dosarului pentru acordarea grandului de finanţare în cadrul Fondului de Dezvoltare şi Investiţii (FDI) pentru investiţia: „Înfiinţarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale pentru comuna Berevoeşti, sat Berevoeşti, judeţul Argeş”. Achiziţia întreprinsă pe 6 mai 2019 s-a făcut în favoarea firmei piteştene Concret Expert Eval SRL, la ale cărei servicii au apelat, ca să fie îndrumaţi, şi primarii de la Mihăeşti, Stâlpeni şi Vlădeşti. Pe Florin Proca, colaborarea cu SRL-ul agreat în Muscel îl costă 35.700 lei.              

Mădălina SRL reabilitează Dispensarul Comunal de la Berevoeşti

Încheiem cu un contract consistent ca valoare, dar şi ca desfăşurare a intervenţiilor executate de câştigătorul său, atribuit direct firmei câmpulungene Mădălina SRL, pe 10 mai 2019. Societatea locală va reabilita Dispensarul Comunal şi-l va dota cu geam termopan, la un preţ de 149.940 lei. Înţelegerea părţilor include: livrarea de materiale de construcţie şi execuţia lucrărilor de reparaţii şi amenajări interioare, demontare, montare, astfel: 8demontat sobe din teracotă – 5 buc.; 8demontat covor PVC linoleum – 75 mp; 8demontat lambriu PVC – 20 mp; 8demontat tâmplărie lemn – 55 mp; 8demolări la pereți, ziduri – 10 mc; 8transport moloz şi alte materiale – 20 mc; 8tencuieli reparaţii – 40 mp; 8spălat zugrăveală humă şi curăţat calciu pereţi – 250 mp; 8gletuire în două straturi pereţi – 250 mp; 8executat tavane din gips-carton pe structură metalică – 85 mp; 8placări goluri şi nişe cu gips-carton pe structură metalică – 20 mp; 8amorsă şi vopsea lavabilă în două straturi – 500 mp; 8turnat şape de egalizare – 100 mp; 8montat gresie pardoseli – 120 mp; 8montaj gresie trepte interioare – 34 mp; 8montat plintă gresie – 140 ml; 8montat faianţă pereţi – 14 mp; montat balustradă scări interioare – 17ml; 8montat corpuri iluminat – 23 buc.; 8montat aparataj electric (întrerupătoare, prize) – 38 buc.; 8executat traseu alimentare apă rece – 50 ml. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!