Faţă de lista de lucrări supusă atenţiei de şeful Executivului de la Schitu Goleşti, au existat câteva remarci cu titlu de propunere, iniţiativă ori uşoară critică, luate în considerare de primarul Vasile Tudorel Miriţă, care a lăsat impresia că ţine la părerea celorlalţi. Mai cu seamă că, împreună cu actualii consilieri locali ai opoziţiei, Marciel Palaghiu şi Ion Tudor, foşti primar şi viceprimar, a compus echipa de conducere a Primăriei Schitu Goleşti. Discutându-se în plen despre nevoia de intervenţie a administraţiei publice locale, fostul conducător al localităţii susţinea în faţa colegilor consilieri şi a foştilor subordonaţi din Executiv că sunt necesare reparaţii şi la acoperişul de pe partea de Nord a Primăriei. „Este adevărat – a recunoscut primarul Miriţă -, dar, în momentul acesta, nu este o prioritate. Oricum, s-a desfiinţat o lucarnă din cauza infiltraţiilor de la apa de ploaie.”
Palaghiu a avut şi alte observaţii din care a reieşit că nu este pe aceeaşi lungime de undă cu fostul secretar, comportându-se ca un adversar politic cu fostul coleg de serviciu, căruia, practic, i-a cedat funcţia. PSD n-a avut om la localele din 2016, prin urmare, sătenii l-au ales pe cel pe care îl cunoşteau de la Primărie. După ce a lecturat enumerarea lucrărilor de reparaţii şi întreţinere pe anul 2019, Palaghiu l-a întrebat pe Miriţă dacă nu trebuie şi autorizaţie de construire pentru staţiile de autobuz. Potrivit primarului, ale cărui lămuriri n-au atins şi formalitatea juridică invocată de fostul edil, „staţiile se vor face iniţial doar pe partea dreaptă, pentru că pe partea stângă a DN73 se va lucra la canalizare.” Tot Palaghiu s-a arătat împotriva demolării dispensarului uman vechi. „Eu nu sunt de acord cu demolarea acestei construcţii. Acoperişul este relativ nou. Acel spaţiu poate fi folosit şi în alte scopuri.”, şi-a susţinut poziţia PSD-istul. La care primarul Miriţă a venit cu propriul argument, potrivit căruia locul fostului punct sanitar va fi luat, în viitor, de un cămin pentru copii, venind astfel în ajutorul părinţilor care n-au cu cine să-i lase acasă pe cei mici, cât timp ei sunt la serviciu. „Ne-am gândit la demolarea acestei construcţii în ideea găsirii unei locaţii pentru construirea unei grădiniţe cu program prelungit. Nu ştim dacă anul acesta.”, a susţinut şeful administraţiei publice locale.
Altă sugestie primită la şedinţa de buget a privit o lucrare de infrastructură, pe care primarul Miriţă a acceptat-o pe loc. După Cristian Şipoteanu, la canalul de scurgere de la Linioara, se impune prelungirea trotuarului până la depozitul de materiale de construcţii. Carenţă pe care conducătorul comunei s-a angajat s-o rezolve tot după finalizarea lucrărilor la canalizare. Şipoteanu s-a manifestat ca un contestatar al sumei propuse a fi cheltuite pentru serviciile de pază şi ordine, de 15.000 lei, drept pentru care, la şedinţa din mai, a cerut să se prezinte Consiliului Local o situaţie a firmei care oferă serviciul de pază. „Cu tot sistemul de supraveghere cu camere video sunt constatate furturi în continuare. De asemenea, ar trebui să fie prezent şi reprezentantul Poliţiei.”, a recomandat acesta, lucru pe care, din nou, primarul Miriţă s-a angajat să-l îndeplinească la întrunirea din această lună.
În completarea consilierilor locali, primarul a avut o adăugire adusă programului de investiţii, ca urmare a vizitei în teren întreprinsă de preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, alături de colegii Ion Mânzână, vicepreşedinte, şi Maria Dinu, administratorul public al judeţului. Musafirii au constatat că trebuie construit un grup sanitar şi la etajul Şcolii Gimnaziale nr.1 Schitu Goleşti, prin urmare, autorităţile locale au solicitat bani instituţiei judeţene pentru consolidare şi supraînălţarea grupului sanitar. Pentru această lucrare, edilii de la Schitu Goleşti s-au angajat să suporte ei cheltuielile prilejuite de expertizare şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, estimate la 10.000 lei. De asemenea, la capitolul Sport s-au prevăzut bani pentru construcţia gardului pe latura vestică a stadionului.