15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

De parcă nu ne ajungeau prostituţia şi proxenetismul, Câmpulungul, pe harta internaţională a infracţionalităţii cu carduri clonate

Poliţiştii DIICOT au efectuat, miercuri, 8 mai, 27 de percheziţii domiciliare în judeţele Argeş, Constanţa, Gorj, Buzău, Ilfov şi municipiul Bucureşti, într-un dosar în care sunt vizate patru grupări specializate în skimming. Nu mai puţin de 24 de persoane sunt acuzate că ar fi clonat carduri bancare şi de carburant în ţări membre ale Uniunii Europene, folosind datele astfel obţinute pentru retrageri de bani şi alimentări cu carburant pe teritoriul altor ţări (Taiwan, Hong Kong, Republica Dominicană, Luxemburg şi România). În urma acestor fapte, 25 de persoane din Suedia, Finlanda, Olanda, Italia, Danemarca, Belgia şi Estonia au fost păgubite.

Lovituri date perioada mai 2016 – decembrie 2018

În urma percheziţiilor, au fost ridicate cititoare de carduri provenite din ATM-uri, dispozitive de copiere şi stocare a datelor cardurilor bancare, dispozitive prevăzute cu microcamere video pentru înregistrarea codurilor PIN, componente şi instrumente necesare confecţionării unor astfel de dispozitive, precum şi cannabis. „Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada mai 2016 – decembrie 2018, persoanele în cauză ar fi confecţionat şi montat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare, la ATM-uri din străinătate, respectiv dispozitive de copiere a datelor stocate pe carduri de alimentare cu combustibil, la terminale de plată amplasate în ţări membre UE. Clonele de carduri astfel obţinute ar fi fost folosite la retrageri de numerar în ţări precum Taiwan, Hong Kong, Republica Dominicană, precum şi la alimentări cu carburant, în România şi Luxemburg, unde membrii grupărilor ar fi alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil în valoare de aproximativ 50.000 de euro.”, se arată într-un comunicat al DIICOT. În urma descinderilor, 20 de persoane au fost aduse la audieri. Pentru soluţionarea cauzei, poliţiştii români au cooperat cu autorităţi judiciare din Suedia, Finlanda, Danemarca şi Luxemburg, la sediul Eurojust fiind organizate reuniuni de coordonare.

Jandarm rănit în timpul unei percheziţii, la Răteşti

În judeţul Argeş au avut loc opt percheziţii, cinci în localitatea Răteşti şi câte una la Piteşti, Câmpulung şi Căteasca. La o adresă din Răteşti, în timpul intervenţiei s-a lăsat cu scandal. După ce trupele speciale au spart uşa casei şi i-au somat pe cei din interior să se culce la podea, unul dintre jandarmi a fost atacat cu pumnii de un suspect. Ulterior, acestuia i-au sărit în ajutor două cunoştinţe, înarmate cu o furcă şi o coasă. Pentru ca lucrurile să nu scape de sub control, poliţiştii au tras un foc de armă în plan vertical, iar problema a fost rezolvată fără alte incidente. Jandarmul s-a ales cu o fractură de mandibulă, după ce a fost lovit cu pumnii în faţă de suspectul-agresor. El a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş. După ce a primit îngrijirile medicale de rigoare la Compartimentul de Primiri Urgenţe, rănitul a fost trimis la un spital din Bucureşti pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. A.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!