15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Ludovic Orban a început campania PNL în Argeş cu zona Muscel

Comandat de PNL, executat de SC Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL, MFC 41190007

Argeşul a figurat vineri, 3 mai 2019, pe agenda de campanie a PNL, reprezentat în teritoriu de o delegaţie consistentă, condusă de însuşi preşedintele Ludovic Orban, alături de care s-au aflat trei dintre candidaţii la alegerile europarlamentare, Siegfried Mureşan, actual europarlamentar, Vlad Nistor, vicepreşedintele PNL, şi Emanuel Soare, unul dintre argeşenii aflaţi pe lista de candidaţi, prorector pentru Relaţii Internaţionale al Universităţii Piteşti. Aceştia au fost însoţiţi la Câmpulung, Mioveni, Mărăcineni şi Piteşti de liderii judeţeni, Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş, şi deputatul Dănuţ Bica. În toate localităţile vizitate, liberalii au discutat cu membri şi simpatizanţi PNL, aleşi locali şi simpli cetăţeni întâlniţi în locurile incluse pe itinerarul propus. 

Orban s-a întreţinut cu enoriaşii la Mănăstirea Nămăeşti şi cu câmpulungenii, pe Bulevard

În Muscel, prima oprire a zilei a oaspeţilor de la centru a fost la Mănăstirea Nămăeşti, unde, în zi de mare sărbătoare, se oficiază una dintre cele mai impresionante slujbe de Izvorul Tămăduirii. Oamenii, recunoscându-l pe preşedintele liberal Ludovic Orban, s-au grăbit să-i strângă mâna şi să-l salute, bucuroşi de o asemenea prezenţă neaşteptată în mijlocul lor. Cât timp delegaţia s-a aflat în Muscel, au intrat în rolul de gazde liderii liberali de la Câmpulung, Bogdan David, Ionel State, Lucian Ionescu, Liviu Iana, Nicolae Tarbă şi alţi colegi, care s-au asigurat că vizita decurge în cele mai bune condiţii.  

De la Nămăeşti, politicienii s-au îndreptat spre Câmpulung, unde aveau programată o întâlnire cu fermierii din Muscel la Restaurantul „Ciobănaşul”. „Am discutat despre măsurile concrete care pot duce la dezvoltarea şi modernizarea sectorului agricol şi care se pot face prin accesarea de fonduri europene. Fermierii vor creşterea subvențiilor la hectar şi echipamente moderne, cum ar fi sisteme de rachete antigrindină, sisteme de irigaţii sau utilaje agricole noi. Noi, europarlamentarii PNL, vom lupta pentru creşterea fondurilor europene destinate fermierilor români şi pentru creşterea subvenţiei la hectar până la nivelul subvenţiei medii de la nivel european. Vom propune, de asemenea, înfiinţarea programelor „Prima seră” şi „Prima fermă”, care să sprijine tinerii fermieri care doresc să-şi deschidă o fermă sau să înceapă o afacere în sectorul agricol.”, a rezumat evenimentul europarlamentarul Siegfried Mureşan. 

În drum spre sediul PNL Câmpulung, unde Ludovic Orban şi colegii săi şi-au planificat o întâlnire cu jurnaliştii, de ziua lor, liberalii s-au oprit să discute cu cetăţenii întâlniţi în zona Pieţei Centrale şi pe Bulevardul „Pardon”. 

Preşedintele PNL, despre „comportamentul abuziv şi iresponsabil al liderilor PSD”

În cadrul conferinţei de presă, preşedintele Ludovic Orban s-a referit în mesajul transmis câmpulungenilor, printre altele, la analiza efectuată la execuţia bugetară pe primele trei luni ale anului. „Se prefigurează dezastrul bugetar pentru actuala guvernare. Datele din execuţia bugetară arată cu precizie o creştere a deficitului bugetar cu peste un miliard faţă de anul trecut, iar lucrul cel mai grav este că bugetul de pensii şi bugetul pentru Sănătate înregistrează deficite foarte importante. Bugetul de pensii înregistrează un deficit de 1,4 miliarde lei, deşi în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetul a fost prevăzut ca având excedent pe anul 2019. Iată că Legea bugetului asigurărilor sociale de stat a fost o minciună, aşa cum am semnalat de la dezbaterea legii şi că, de fapt, există un deficit pe primele trei luni de 1,4 miliarde lei, care, dacă se va menţine şi în următoarele luni, va pune în pericol capacitatea statului român de a asigura plata la timp a pensiilor părinţilor şi bunicilor noştri. Există deficit şi la fondul de Sănătate. Un deficit de un miliard de lei, care ne arată cu precizie că, din cauza cheltuielilor nesăbuite, care au fost provocate de actuala guvernare, sănătatea fiecărui român este pusă în pericol de PSD şi tovarăşii de drum, că nu au capacitatea să asigure resursele financiare. Ceea ce vreau să menţionez este că acest deficit arată, de fapt, o creştere a cheltuielilor fără nicio îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale. Avertizez asupra proiectului de act normativ pregătit de Guvern, care vrea să introducă coplata, adică să-i oblige pe români să plătească în plus bani, direct, şi către medicii de familie, şi către medicii specialişti din policlinici. Asta face PSD: subfinanţează medicina preventivă, subfinanţează medicii de familie, subfinanţează activitatea policlinicilor şi a medicilor specialişti din ambulatoriu, iar acum vrea să pună în spinarea fiecărui cetăţean român faptul că nu finanţează aceste activităţi medicale fundamentale şi, cu toate acestea, înregistrează un deficit la bugetul de sănătate.”, a menţionat preşedintele PNL.

A doua temă abordată de Orban a fost legată de „comportamentul abuziv şi iresponsabil al liderilor PSD.” „Vă aduceţi aminte că am avut un miting şi un marş în Alexandria. Autorităţile PSD-iste din Alexandria şi din judeţul Teleorman ne-au interzis desfăşurarea oricărei acţiuni publice la care avem dreptul – era vorba despre o prezentare a candidaţilor către toţi membrii şi simpatizanţii PNL din Alexandria -, ne-au interzis orice fel de activitate pe spaţiul public, ca şi cum spaţiul public ar fi moşia lui Dragnea sau moşia PSD-ului. Din nou ne izbim de aceeaşi mentalitate specifică perioadei comuniste, pe care o au PSD-iştii, că tot ceea ce este spaţiul public nu aparţine fiecărui cetăţean. La Vrancea, pe data de 5 mai, PNL a prevăzut organizarea unei acţiuni similare, tot într-un fief al PSD, şi anume organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaţilor şi a programului PNL, urmată de un marş prin Focşani, pentru a transmite către cetăţenii din judeţul Vrancea mesajul Partidului Naţional Liberal. Ce-a făcut PSD? Deşi noi am depus solicitarea pentru miting şi pentru marş pe 23 aprilie, la data respectivă nu exista depusă nicio cerere privitoare la o altă activitate politică, Primăria a aprobat, în acelaşi interval orar în care se desfăşurau mitingul şi marşul PNL, o acţiune similară pentru PSD, ALDE şi UNPR. Atrag atenţia primarului din municipiul Focşani şi PSD-ului, în general, că este împotriva democraţiei şi a oricărei logici şi a bunului simţ, mai ales în situaţia actuală, în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare în toate domeniile de activitate ale societăţii, când nervii sunt întinşi, când suntem în campanie electorală, că riscă să provoace bătălia de la Focşani. Că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot da naştere la confruntări pe stradă. Nu poţi să organizezi o contramanifestaţie, ca pe vremea minerilor, în anii ’90, în condiţiile în care, în mod democratic şi respectând legea, PNL a solicitat, pe 5 mai, organizarea unui miting şi a unui marş. Poate, oamenii aceştia nu-şi dau seama care este atitudinea generală a societăţii româneşti. Faptul că 85% dintre români s-au săturat de guvernarea actuală şi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită.”, a mai precizat Ludovic Orban.  

Eveniment dedicat jurnaliştilor, de ziua lor, organizat de PNL Argeş

După momentele consumate la Câmpulung, delegaţia s-a oprit la Mioveni, unde a socializat cu cetăţenii, cărora le-a vorbit, în timpul unei plimbări prin centrul oraşului, despre Parlamentul European, valorile UE şi importanţa PNL în PPE. Oamenilor li s-a amintit să ceară la cabina de vot şi buletinul pentru referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. La Mărăcineni, în prezenţa lui Ludovic Orban, a fost inaugurat noul sediu al PNL, seara încheindu-se la Piteşti, cu un eveniment special, dedicat „Zilei Mondiale a Libertăţii Presei”, organizat de PNL Argeş. Au fost invitaţi la sala de conferinţe a clădirii Forum din Piteşti toţi ziariştii din Argeș, iar din partea PNL, alături de delegaţia judeţeană, au fost prezenţi preşedintele Ludovic Orban, vicepreşedintele Vlad Nistor şi europarlamen-tarul PNL Siegfried Mureşan. „S-a discutat despre posibilităţile de finanţare a presei, despre condiţia jurnalistului independent în zilele noastre şi despre relaţia presei cu partidele politice. Mulţumim ziariştilor din Argeş pentru prezenţă!”, au transmis reprezentanţii PNL. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!