15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Consultantul cu care colaborează Matei şi Şerbănoiu, de la Mihăeşti şi Stâlpeni, îl are client şi pe Hristu Dică, de la Vlădeşti

Un consultant piteştean cu intrare în Muscel, aflat în relaţii profesionale cu primarii Matei şi Şerbănoiu, de la Mihăeşti şi Stâlpeni, care-şi cumpără buldoexcavatoare cu fonduri europene, a câştigat, de curând, câteva contracte şi la Vlădeşti. Primarul Cristian Hristu Dică şi-a asigurat consultanţa pentru mai multe proiecte derulate în comună, ajutat fiind, ca să nu greşească în implementarea lor, de la specialiştii de la Concret Expert Eval SRL. Aceştia îl vor consilia în ceea ce priveşte managementul investiţiei „Prima înfiinţare a reţelei publice de apă uzată şi staţie de epurare în satul Vlădeşti, comuna Vlădeşti”, serviciu contractat pe 11 aprilie 2019, la preţul de 77.350 lei.

În aceeaşi zi şi la acelaşi preţ, consultantul piteştean a obţinut şi contractul având ca obiect „Sistemul centralizat de canalizare în satele Coteasca, Drăghescu şi Putina, comuna Vlădeşti.” Al treilea contract şi cel mai recent, fiind atribuit pe 3 mai 2019, aceluiaşi colaborator, este şi cel mai scump: 113.050 lei. Cu această sumă, Hristu Dică plăteşte „servicii de consultanţă juridico-administrativă, întocmirea solicitării de finanţare către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) şi a dosarului pentru acordarea grandului de finanţare în cadrul Fondului de Dezvoltare şi Investiţii (FDI) şi servicii de implementare în vederea realizării investiţiei: „Modernizare drum de interes local, strada Malul Gârlei, şi construire pod între satele Vlădeşti şi Coteasca din comuna Vlădeşti.”

Cum orice investiţie pentru care o primărie beneficiază de fonduri nerambursabile trebuie promovată, ca să ştie lumea cine a plătit-o, primarul Hristu Dică a fost nevoit să disloce din bugetul comunei o sumă însemnată pentru o vistierie de la rural, pentru un pachet de materiale informative. Pachet care a cuprins: 2.500 de flyere (dimensiune 21×9,9 cm, policromie dublă faţă, hârtie 115 gmp., grafică unică pentru toate flyerele), la preţul de 416,50 lei; 20 de plăci personalizate (dimensiune 60×50 cm, suport bond (aliaj compozit aluminiu şi plastic), personalizare autocolant policromie), la preţul de 185,45 lei bucata, în total 3.689 lei; 15 panouri informative stradale (dimensiune 100 x 70 cm, cadru şi picioare pentru montaj; dimensiune suport 100×70 cm, ţeavă rectangulară 20x20x1,5 mm; baza suport bond (aliaj aluminiu şi plastic), personalizare cu autocolant policromie prevăzut cu folie de protecţie pentru rezistenţă sporită în timp; picioare ţeavă rectangulară 40x40x2 mm, dimensiune maximă 3 ml.), la preţul de 488 lei bucata, în total 7.318,50 lei. 

Contractul parafat pe 15 aprilie 2019, pentru întreg pachetul, cu o firmă din Moşoaia, Green Serv Community SRL, se cifrează la un total de 11.424 lei. “E.M.”   

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!