15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Guvernul a adoptat coplata la serviciile medicale private

Guvernul a adoptat miercuri, 24 aprilie, un proiect de ordonanţă privind coplata serviciilor medicale private. 

„Această ordonanţă are un caracter de urgenţă, pentru că după ea urmează alte două acte normative care trebuie adoptate, astfel încât, de la 1 iulie, să intrăm cu noul Contract-cadru, cu noile norme. Acesta era caracterul de urgenţă, nu ascunzişuri sau subterfugii. Noi am făcut un tarif global, iar suma pe care instituţiile private o vor putea încasa pe anumite tipuri de servicii va fi tocmai acea diferenţă, dar pacientul va putea alege între public şi privat.”, a declarat, săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care adaugă că tariful serviciilor trebuie să corespundă cu costul real al procedurilor necesare efectuării unui act medical.

Ordonanţă de Urgenţă completează articolul 230 din Legea 95/2006, privind reforma în domeniul Sănătăţii, în sensul că asiguraţii care optează să beneficieze de unele servicii medicale acordate de furnizorii privaţi pot plăti o contribuţie personală pentru a acoperi diferenţa dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privaţi şi tarifele suportate din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate decontate de casele de asigurări de sănătate.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!