4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Eroii nu mor niciodată! A încetat din viaţă veteranul de război Ilie Coşcodaru, din Lereşti

Cu un an în urmă, dintre cei patru veterani ai comunei Lereşti, care au luptat în Primul Război Mondial, doi ne-au părăsit la interval de numai o zi, Haralambie Cicu (27.11.1921 – 25.04.2018) şi Gheorghe Firică (10.12.1921 – 26.04.2018). Miercuri, 17 aprilie 2019, veteranul Ilie Coşcodaru (născut pe 15.11.1923) a decis să îi urmeze.

Singurul veteran în viaţă, din comuna Lereşti, a rămas Paraschiv Simăn, care pe 5 octombrie va împlini 101 ani.

Haralambie Cicu şi Gheorghe Firică s-au născut în 1921, amândoi spre finele anului, au plecat împreună pe front, atunci când patria a avut nevoie de ei, s-au întors amândoi din război, au fost prieteni, iar anul trecut, la o zi distanţă unul de celălalt, au plecat la Ceruri.

Aşa cum s-a descris, Haralambie Cicu a căutat toată viaţa să trăiască în linişte, în pace şi credinţă. A mers des la biserică, şi-a păstrat simţul umorului şi a privit viaţa cu stoicism, indiferent de greutăţi, a căutat să se înţeleagă bine cu toată lumea. Gheorghe Firică a provenit dintr-o familie de vază, unul din unchii lui fiind subprefect de Muscel. Şi-a iubit ţara şi a îndemnat pe toată lumea să facă totul din inimă, iar ca să aibă reuşite, să pună suflet în ceea ce fac.

Pe Ilie Coşcodaru l-au ţinut în viaţă credinţa în Dumnezeu şi bunătatea. Aşa cum povestea, în război a trăit cu speranţa că totul se va termina cu bine.

Dumnezeu să-i ierte!

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!