18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Bughea de Jos, prima din Muscel la selectarea gunoiului

Comuna Bughea de Jos este prima din Muscel cu record la selectarea deşeurilor şi a doua din Argeş, momentan. Dacă anul trecut, la cea mai mică iniţiativă, s-au predat 29 de tone, anul acesta, de la început şi până în prezent, s-au predat la Financiar Urban 25 de tone. Primarul Ion Dorel Tănăsescu povesteşte despre cât de uşor au înţeles majoritatea oamenilor importanţa selectării deşeurilor. În orice caz, făcând o comparaţie cu municipiul Câmpulung, în care oamenii nu se satură să facă din acesta o ghenă permanentă, în curând şi sigur, comuna Bughea de Jos va putea da lecţii despre igienizare şi selectarea deşeurilor. 

Dacă, anul trecut, selectarea deşeurilor a fost o iniţiativă premergătoare altor proiecte, iar, la finele lui 2017, în raport erau trecute doar 29 de tone de gunoi selectat, anul acesta, comuna Bughea de Jos a reuşit să strângă, din ianuarie şi până acum, aproape 25 de tone de gunoi selectat. Anul trecut, comuna a fost situată pe locul II la nivel de Argeş şi printre primele comune la nivel naţional, însă anul acesta, administraţia locală speră ca să obţină locul I. „La această reciclare, oamenii reacţionează bine, operatorul se mişcă puţin mai greu. Oamenii înţeleg cât de importantă este această reciclare. Primesc înştiinţări despre modul cum trebuie reciclat gunoiul, chiar sunt atenţi. Vreau să invit şi elevii din şcoala din comună la un voluntariat, pentru a-i educa în acest sens. La ora actuală selectăm 50% din gunoiul total. Dacă nu selectam, nu strângeam cantitatea de 25 de tone de la începutul anului şi până acum. Sperăm ca la finele anului să trecem de 50 de tone. Dacă ţinem ritmul acesta lunar, adică 5 tone pe lună, se strâng 60. Astfel nu ne mai sancţionează Agenţia de Mediu. La finalul fiecărui an, trebuie să prezentăm un raport în acest sens. Important este că oamenii încep să înţeleagă. Aici, noi atingem mai multe puncte. Primul: igienizăm comuna. Nu mai găsim atât de mult pet-urile, hârtia, aruncate la voia întâmplării. Câteodată stau şi le spun chiar eu: Gândiţi-vă! 25 de tone Cum ar arăta aruncate pe jos, împrăştiate pe câmp şi tot aşa, la al doilea punct: nu mai plătim amenzi la Agenţia de Mediu, iar al treilea punct atins este că ajutăm la economia de la nivel naţional.”, ne-a transmis primarul Ion Tănăsescu. 

Bilanţul comunei la selectarea gunoiului de la începutul lunii şi până acum este următorul:

*Ianuarie 4.880 kg;

*Februarie 4.940 kg;

*Martie 5.240 kg;

*Aprilie 4.400 kg;

*Mai 5.480 kg. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!