2.1 C
Campulung Muscel
07/12/2024

Utilajele de muzeu ale Şantierului ADP îl forţează pe directorul Bogdan Pătru să împrumute de la cunoştinţe ce-i trebuie

Activitatea de anul trecut a ADP-ului a fost prezentată Consiliului Local de actualul director, Nicolae Pătru, cu toate că, trei sferturi din an, serviciul public a prestat sub conducerea lui Liviu Popescu. În ciuda mandatului început aproape de sfârşitul anului, era firesc ca succesorul managerului demis să prezinte munca de peste an a structurii preluate, pentru care, cu siguranţă, are o viziune de modernizare. Îi trebuie şi bani pentru asta, mulţi bani, ca să repare indolenţa nepermisă a Executivului, care a neglijat cu anii înzestrarea tehnică a formaţiilor de lucru ADP-iste. Şi le-a neglijat intenţionat, în favoarea unor contractări cu privaţii, la preţuri duble, cu avantaje de ambele părţi. Mai puţin pentru comunitatea locală, care a plătit lucrări supraestimate, de o calitate mediocră, pe care o puteau oferi, cu telefonul la ureche şi ţigara în colţul gurii, şi lucrătorii statului. Până vom afla cum va impulsiona un serviciu, care n-a avut cu ce şi n-a avut de ce, în lipsa utilajelor şi a motivaţiei, Pătru a venit înaintea colegilor cu realizările antecesorului. Dacă au fost multe ori puţine, bune ori proaste, câmpulungenii pot aprecia şi singuri randamentul ADP-ului, în 2018 şi la acest început de 2019. Oricât de nemulţumit ar fi contribuabilul, nu poate să nu recunoască faptul că se simte o diferenţă în maniera de acţiune. 

O nemulţumire o are şi directorul Pătru, provocat în Consiliu, la şedinţa din 28 martie 2019, cu ce doare mai tare: dotarea execrabilă a serviciului public, care l-a forţat la apeleze la vechi cunoştinţe profesionale, de la Piteşti. L-a provocat duşmanul lui Ţâroiu din propriul partid, care i-a cerut să insiste unde trebuie pentru a obţine investiţiile necesare în utilaje decente. „Municipiul are foarte mari rezerve de a rezolva asfaltările interioare ale municipiului. Ar fi bine să reconsideraţi această activitate de asfaltări interne ale municipiului, eventual, să cereţi aprobarea Consiliului, pentru a prevedea ceva investiţii, pentru că asta nu se face cu cizma. Am văzut oameni de acolo, cu ani în urmă, cum puneau bitum şi-l băteau cu cizma.”, a atins un nerv Nicolae Dumitrescu, pe care noul director s-a grăbit să-l contrazică: „Nu i-aţi mai văzut acum.”

„Este necesar să mai obţineţi nişte utilaje, cu care să faceţi performanţă. Avem alei printre blocuri. Avem străduţe, avem de toate. Costurile cu care puteţi să le faceţi sunt, după părerea mea, 50% mai ieftine. Că unora le plac contractările… nu mă îndoiesc. Dar noi ştim de ce le plac.”, şi-a continuat mesajul interlocutorul croit rău pe primar. „Ambiţii mari am, căci, până la urmă, de aceea am şi venit. Într-adevăr, trebuie resurse pentru achiziţia de utilaje. Ce avem la momentul acesta sunt extrem de vechi, ne luptăm cu foarte multe de muzeu. Am fost personal şi am luat o pompă de ulei termic de la colegii de la Piteşti, căci nu avem de unde să luăm. Dacă am sprijinul dumneavoastră şi am bani în buget…”, a lăsat Bogdan Pătru să se înţeleagă că, dacă i se alocă buget pe măsură, ca să poată înlocui piesele de muzeu din curtea şantierului, face treabă. Dacă nu… tot ca până acum.  

Din bugetul municipiului, primarul nu pare că s-a „omorât” cu finanţările în dotarea serviciului public, care, pe partea de achiziţii de utilaje, primeşte 33.000 lei, pentru cumpărarea unei sărăriţe de 3 mc, şi 70.000 lei, pentru o maşină folosită la trasarea marcajelor rutiere. Iar pe partea de lucrări, din bugetul local sunt finanţate următoarele intervenţii executate cu muncitorii de la ADP:   

8Execuţia amenajării unui parc în cartierul Vişoi: 75.000 lei (excedent bugetar);

8Reabilitarea Parcului „Kretzulescu”: 100.000 lei (excedent bugetar);

8Extinderea reţelei de iluminat public, proiectare şi execuţie: 50.000 lei (excedent bugetar);

8Iluminat festiv: 70.000 lei (excedent bugetar);

8Amenajarea locurilor de parcare şi aleilor pietonale/trotuarelor, pe strada Alexandru cel Bun: 150.000 lei (excedent bugetar);

8Covoare elastice din cauciuc pentru pasarela de la Autogară: 130.000 lei (excedent bugetar);

8Execuţia punţii pietonale peste pârâul Valea Româneştilor: 250.000 lei (excedent bugetar).

Cât i-a ieşit ADP-ului în materie de asfaltări 

Cele mai importante lucrări ale ADP-ului, în cursul unui an, sunt reparaţiile cu mixturi asfaltice, producţie proprie, pentru care, în 2018, s-au consumat 4.105 tone din cele 4.500 propuse. În privinţa covoarelor asfaltice, rezultatul final tradus în 3.189 tone, raportate ca utilizate pentru îmbunătăţirea aspectului străzilor din Câmpulung, a depăşit propunerea iniţială de 3.000 tone. Per total, asfaltările, în metri pătraţi, s-au cifrat la o suprafaţă de 19.629 mp, sub planurile creionate în momentul aprobării bugetului local şi bugetelor instituţiilor subordonate administraţiei publice locale. Planuri în care figurau ca acoperiţi cu asfalt proaspăt 21.000 mp de străzi câmpulungene. 

Iată în continuare cât a îndeplinit ADP în materie de asfaltări, anul trecut: 

8Strada Zăvoiului: 4.500 mp propuşi; 0 realizaţi;

8Strada Gării: 800 mp propuşi; 211 mp realizaţi;

8Strada Rujoi: 2.400 mp propuşi; 2.100 mp realizaţi; 

8Strada Valea Bărbuşii (2 tronsoane): 2.060 mp propuşi; 0 realizaţi;

8Strada Dr.Nicolae Fălcoianu: 1.570 mp propuşi; 0 realizaţi;

8Prelungire Pictor Nicolae Grigorescu: 220 mp propuşi; 240 mp realizaţi;

8Parcare TBC: 1.400 mp propuşi; 1.105 mp realizaţi;

8Incinta Liceului „Dan Barbilian”: 1.200 mp propuşi; 980 mp realizaţi;

8Pod Turn (reparaţii): 1.000 mp propuşi; 1.670 mp realizaţi;

8Pod Braşov (reparaţii): 500 mp propuşi; 990 mp realizaţi;

8Parcare Alexandru cel Bun: 2.100 mp propuşi; 0 realizaţi;

8Parcări Grui, Vişoi şi Flămânda: 2.000 mp propuşi; 7.388 mp realizaţi;

8Parcare incintă Ambulatoriu: 1.250 mp propuşi; 1.375 mp realizaţi;

8Parcare în spatele Casei de Cultură: 0 mp propuşi; 400 mp realizaţi;

8Parcarea Muzeului Municipal – ANAF: 0 mp propuşi; 1.105 mp realizaţi;

8Parcare strada Petre Zamfirescu: 0 mp propuşi; 1.395 mp realizaţi;

8Parcare Centru Bambi – Pensiunea „Kokett”: 0 mp propuşi; 150 mp realizaţi;

8Strada Nicolae Rizeanu (ieşire PSD): 0 mp propuşi; 520 mp realizaţi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!