11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Descoperire macabră pe malul Râului Doamnei Angajatul de la Dacia, dispărut în noiembrie 2018, a fost găsit mort!

Un bărbat de 55 de ani, din comuna Coşeşti, dat în urmărire naţională, după ce în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2018 a plecat de la domiciliu şi nu s-a mai întors, a fost găsit mort, în comuna Pietroşani, pe malul râului Doamnei. Cadavrul era într-o stare avansată de descompunere, bărbatul fiind identificat de familie după dantură. Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili circumstanţele decesului.

Familia credea că a fost răpit sau omorât

Ion Zăvoianu lucra la Mioveni, la uzinele Dacia, şi a fost văzut pentru ultima oară pe 13 noiembrie, la mică distanţă de locuinţă. De-atunci nu a mai dat niciun semnal, iar familia a anunţat autorităţile, temându-se că bărbatul a fost răpit sau chiar ucis. El a fost surprins de camerele de supraveghere montate în satul  Jupâneşti, comuna Coşeşti, în seara zilei de 13 noiembrie 2018. Era la mică distanţă de casa lui, dar se îndrepta în direcţia opusă. Sunt ultimele imagini cu el. De atunci, nu s-a mai întors acasă şi nici nu a mai dat vreun semn de viaţă. Potrivit martorilor, în ziua dispariţiei, puţin după miezul nopţii, bărbatul şi-a vizitat un cumnat la benzinăria unde lucrează acesta. A băut o bere, apoi a plecat. Băuse şi peste zi, la Piteşti, după ce ieşise de la serviciu. „Era o noapte cu o ceaţă foarte densă şi am urmărit oarecum traseul pe care l-a parcurs, pe o distanţă de câţiva kilometri, după care am pierdut orice urmă. Mi se pare chiar un foarte, foarte mare mister. Am încercat să mă implic şi eu personal în a-i ajuta pe cei din familie să elucidăm cumva acest mister, spre nenorocul nostru, n-am avut nicio şansă, până acum, să aflăm nici cel mai mic amănunt.”, spunea primarul din Coşeşti, Nicolae Pană. Ultima oară a fost surprins de una dintre camerele de supraveghere la ora 1.06. Rudele se gândeau la ce este mai rău, mai ales că bărbatul nu era cunoscut cu probleme medicale sau de altă natură. „Nu avea datorii, avea serviciu la uzină, de atâţia ani… De 38 de ani lucra la uzină. Să nu fi fost răpit, urcat într-o maşină şi dus undeva. Ori l-a omorât cineva, că avea nişte bănişori la el.”, a declarat pentru ProTV Camelia Mihăilescu, sora dispărutului. Bărbatul avea asupra lui circa 700 de lei, dar şi un card cu o sumă mare de bani. Nu a fost retras, însă, niciun leu de pe card, iar asta le-a îngrijorat şi mai mult pe rude, care spuneau că, dacă ar fi în viaţă, în mod sigur ar fi cheltuit câte ceva. „Niciodată n-a făcut aşa ceva, să plece pentru atâta timp de acasă. Nu pot să-mi dau seama. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el, dacă l-a lovit sau nu cineva cu maşina…”, mărturisea Nicolae Mihăilescu, cumnatul bărbatului dispărut.

Cadavrul, identificat după dantură

Din nefericire, ceea ce familia anticipa s-a şi întâmplat. Ion Zăvoianu a fost găsit mort, la sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea Pietroşani, pe malul Râului Doamnei. Localnicii care au găsit trupul au sunat la 112. Când a ajuns echipa operativă de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş la faţa locului s-a constatat că trupul era în stare avansată de descompunere. Nu putea fi identificat. Totuşi, au chemat membrii familiei la faţa locului. De cum au văzut cadavrul, aceştia au spus că cel mai probabil bărbatul mort este Ion Zăvoianu, recunoscându-l după dantură. Se presupune că Ion Zăvoianu a căzut în râu unde şi-a găsit sfârşitul înecat. Trupul a fost purtat de ape şi adus la mal, acolo unde a fost descoperit de săteni. S-a dispus transportul cadavrului la Serviciul de Medicină Legală Argeş. Pentru a fi identificat cu certitudine vor fi prelevate probe ADN. În plus, oamenii legii au cerut rudelor să caute prin casă radiografii dentare ale bărbatului, cu ajutorul acestora putând fi identificat mult mai uşor. 

Alex BARBU 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!