4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Reprezentantul Permanent al României la ONU a participat la ceremonia lansării Ghidului Contribuitorului la Operaţiunile de Menţinere a Păcii ale ONU (Guide du Contributeur aux Opérations de Paix des Nations Unies)

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul cu origini muscelene Ion Jinga, a fost invitat, în calitate de Preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni, să susţină o intervenție cu ocazia ceremoniei lansării Ghidului Contribuitorului la Operaţiunile de Menţinere a Păcii ale ONU (Guide du Contributeur aux Opérations de Paix des Nations Unies). În cadrul evenimentului au luat cuvântul Ministrul francez al Forţelor Armate, doamna Florence Parly, Secretarul General Adjunct al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, domnul Jean-Pierre Lacroix şi Observatorul Permanent al OIF, doamna Narjess Saidane. Evenimentul a avut loc la sediul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) la New York.

În intervenţia sa, ambasadorul Ion Jinga a evidenţiat contribuţia Români ei la operaţiile de menţinere a păcii, arătând că 74% din personalul român dislocat în operaţiuni sub drapel ONU îşi desfăşoară misiunea în teatre francofone (Republica Centrafricană, Republica Democrată Congo, Mali şi Haiti), iar începând cu luna octombrie 2019 ţara noastră va contribui cu patru elicoptere şi 120 militari (echipaje şi personal tehnic la sol) la misiunea ONU de menţinere a păcii din Mali. România participă, de asemenea, cu militari şi poliţişti la misiunile Uniunii Europene din Republica Centrafricană şi Mali.

În ceea ce priveşte procesul de instruire, Reprezentantul Permanent a subliniat că Jandarmeria Română, în colaborare cu Jandarmeria Naţională Franceză, a dezvoltat, începând cu anul 2003, un curs cu caracter internaţional, acreditat de către Departamentul ONU pentru Operaţii de Pace, în cadrul căruia au fost instruiţi până în prezent peste 240 de ofiţeri din structuri de poliţie din ţări francophone de pe trei continente : Europa, Africa şi Asia.

Diplomatul român a reiterat, în context, ataşamentul României la valorile promovate de Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi colaborarea foarte bună care există între reprezentanţii statelor francofone la ONU.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!