4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

“În centrul comunei Dâmbovicioara, turme de porci intră în curţi, în case”

Au trecut luni bune şi chiar ani de când, la fiecare şedinţă a Colegiului Prefectural, primarii din Argeş şi din Muscel au pus problema mistreţilor care provoacă numai stricăciuni şi sunt mai des întâlniţi pe străzi decât câinii maidanezi. Timpul a trecut, mistreţii au stricat zeci de terenuri agricole, au terorizat oamenii, iar legea este la fel, în favoarea sălbăticiunilor. Cu toate acestea, edilul comunei Dâmbovicioara a mai făcut încă un apel în şedinţa Colegiului, prezentând gravitatea acestei probleme, în faţa căreia primarii sunt neputincioşi atunci când oamenii vin şi sesizează permanent stricăciunile şi atacurile mistreţilor. 

“Cred că pe undeva se pune accentul mai mare pe animale decât pe om. Am avut o adunare generală, cu toată comunitatea Dâmbovicioara, iar una dintre cele mai acute probleme este cea a porcilor mistreţi. Am ajuns ca, în centrul comunei Dâmbovicioara, turme de porci intră în curţi, în case… undeva, într-o zonă la 150 de metri faţă de DN73, aceşti porci au intrat exact pe la ora 19.30 în curte şi apoi în case. Ţinând cont că elevii de la şcoală pleacă mai de dimineaţă de la staţia de unde îi ia autobuzul şi este o distanţă mai măricică, s-ar putea ca, mâine, poimâine, să avem nefericita problemă ca aceşti porci să dea peste ei şi să avem necazuri.”, a transmis edilul Dumitru Secăreanu, primarul comunei Dâmbovicioara.

De fiecare dată, primarii pleacă cu aceleaşi promisiuni de care ştiu foarte bine că nu sunt respectate. Pe marginea acestui subiect a ţinut să transmită câteva cuvinte şi colonelul doctor Gheorghe Lupescu, şeful Jandarmeriei din Argeş, menţionându-le primarilor că jandarmii au nevoie şi de sprijinul acestora şi că se acţionează cât de bine se poate.

“Aţi văzut că am fost operativi, dar, conform legii 407/2006, şi Consiliile Locale au obligaţia de a realiza recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică. Noi intervenim, dar am avut cazuri în anumite locuri, în care am fost înjuraţi că de ce deranjăm. Noi nu deranjăm, ci noi cerem sprijin. Aş vrea să avem o colaborare, noi avem nişte obligaţii, conform legii, însă încercaţi să ne sprijiniţi prin a nu mai fi deranjaţi dacă vă sună dispecerul sau Jandarmeria, la o oră anume, să vă ceară sprijin în această problemă.”, a declarat inspectorul şef IJJ Argeş. 

Cu siguranţă, implicarea jandarmilor şi a edililor nu va opri mistreţii să se plimbe după voie şi să distrugă păşunile, deoarece undeva, mai de sus, o lege trebuie schimbată. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!