0.2 C
Campulung Muscel
03/12/2022

S-a răsturnat cu ATV-ul pe drumul spre stâna din Strâmtu

O aventură montană în zona Lereşti, din masivul Păpuşa, s-a încheiat prost pentru un tânăr de 37 de ani din Bucureşti, acesta fiind la un pas de moarte după ce s-a răsturnat cu ATV-ul pe un drum forestier, greu accesibil. A avut, însă, noroc, dar s-a ales cu un traumatism la coloana lombară, având şi suspiciune de fractură de bazin. A fost coborât cu greu de pe munte de salvamontişti, fiind preluat apoi de o ambulanţă şi transportat la spitalul din Câmpulung.

Bărbatul plecase, miercuri de dimineaţă, cu ATV-ul pe cărări de munte, fiind însoţit în această aventură de câţiva prieteni. Au ales un traseu care ducea către stâna din Strâmtu, pe un drum forestier, greu accesibil pe ultima parte, ce pleacă din comuna Lereşti. La întoarcere, în jurul orei 20.00, pe o pantă abruptă, bucureşteanul, care era însoţit de o femeie în vârstă de 41 de ani, nu a mai putut stăpâni ATV-ul şi s-a răsturnat, vehiculul căzând peste el. Tânărul s-a lovit puternic în zona lombară şi la picioare, iar partenera sa a scăpat, din fericire, nevătămată. Pentru că acuza dureri mari, femeia a dat alarma la 112 şi a solicitat ajutor medical de urgenţă. Spre locul incidentului s-au îndreptat salvamontişti, jandarmi, dar şi un echipaj SMURD de la Câmpulung. Drumul pe care l-au parcurs salvatorii până în zona în care se afla persoana rănită a durat aproximativ o oră, din cauza drumului accidentat. Ambulanţa a rămas la circa 5-6 kilometri distanţă de locul accidentului, victima fiind transportată cu o targă până acolo de salvamontişti şi jandarmi. Ulterior, rănitul a fost adus la Spitalul Municipal Câmpulung, unde a primit îngrijiri medicale de rigoare la Compartimentul Primiri Urgenţe. Dată fiind starea gravă în care se afla pacientul, medicul de gardă a decis transferul acestuia la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, unde a fost operat, el suferind la momentul producerii accidentului o fractură de bazin şi ruptură de splină, dar şi alte traumatisme.

Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!