11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Traficantul câmpulungean „Zozo” reţinut ca să fie extrădat

Un cunoscut al oamenilor legii, întâlnit în multe anchete, în calitate de inculpat, a ajuns din nou în arest. De această dată, pe numele individului exista un mandat european de arestare. Tânărul, în vârstă de 29 de ani, era căutat de autorităţile belgiene, fiind acuzat de trafic de persoane. Pe numele său a fost emis un mandat, urmând a fi extrădat.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, l-au depistat pe T.L.A., de 29 de ani, din Câmpulung, urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, faţă de acesta fiind dispusă reţinerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei în vederea procedurii de extrădării.”, declara Mădălin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.

Este vorba de Laurenţiu Andrei Toader, cunoscut ca „Zozo”, care a primit mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile. Pe 11 ianuarie 2019, Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea provizorie în vederea predării bărbatului, care va sta în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş până pe 25 ianuarie 2019, inclusiv. Următorul termen a fost stabilit pe 23 ianuarie, la ora 8.30, când procurorul trebuie să prezinte mandatul european de arestare în original, însoţit traducerea în Limba română.

„Zozo”, suspect şi de infracţiuni informatice

Pe 17 octombrie 2018, trupe speciale ale Jandarmeriei, alături de poliţişti şi procurori, au descins la două locaţii din cartierul Vişoi, în căutarea lui Toader acasă. Vorbim despre două apartamente în care poliţiştii l-au căutat pe individ, pentru punerea în executare a unui mandat de aducere, el fiind bănuit că ar fi comis „infracţiuni de hărţuire prin efectuarea de comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, de acces fără drept la un sistem informatic (cont Facebook) şi de alterarea integrităţii datelor informatice constant în codificarea şi restricţionarea accesului la aceste date informatice, fără drept.” Iniţial, el nu a fost găsit la domiciliu, fiind săltat de mascaţi dintr-o altă locaţie. Suspectul a fost dus la audieri la sediul DIICOT. A doua zi, pe 18 octombrie 2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti a cerut Tribunalului Argeş arestarea preventivă a lui Laurenţiu Andrei Toader, dar instanţa a respins solicitarea, plasându-l pe inculpat sub control judiciar pentru 60 de zile, până la data de 16 decembrie 2018, inclusiv. În acest timp, pentru câmpulungean s-au stabilit mai multe obligaţii pe care să le respecte, inclusiv să nu se apropie de persoana vătămată, L.C., sau de membrii familiei acesteia, şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, pe nicio cale. Parchetul a contestat decizia, iar Curtea de Apel Piteşti a respins-o.

Toader, condamnat acum doi ani pentru trafic de droguri

Laurenţiu Andrei Toader a mai fost condamnat, pe 11 noiembrie 2016, alături de George Alexandru Bugheanu şi Florian Cristian Popa, la câte 3 ani de închisoare, cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, trafic internaţional de droguri de risc. Bărbaţii au fost obligaţi să presteze câte 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Câmpulung sau la Complexul de Servicii Comunitare Câmpulung. 

Instanţa a mai dispus confiscarea celor 445 de grame de droguri (6,52 grame cannabis, 13,99 grame rezină de cannabis (contraprobe), 151,57 grame cannabis şi 271,97 grame rezină cannabis rămase după efectuarea analizelor), în vederea distrugerii, plus cutia de carton şi jucăriile de pluş ce au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor. De asemenea, fiecare a fost pus să plătească câte 5.500 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa Tribunalului a rămas definitivă după ce, pe 28 aprilie 2017, Curtea de Apel Piteşti a respins apelul, ca nefondat, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti.

Cei trei tineri comandau halucinogene din străinătate şi le primeau prin firme de coletărie. Pe 16 iunie 2016, au fost luaţi ca din oală de ofiţerii Antidrog, la puţin timp după ce primiseră un colet cu cannabis. Amicii s-au dus cu un taxi, au ridicat coletul din zona Gării, care conţinea aproximativ 500 de grame de substanţe halucinogene, ascunse în jucării de pluş, şi s-au dus acasă la unul dintre ei, în cartierul Grui, pentru a porţiona drogurile. La scurt timp, s-au trezit cu poliţiştii la uşă, iar ca să scape, au aruncat ierburile pe geam, neştiind că sub fereastră sunt alţi oameni ai legii. După eveniment au fost arestaţi preventiv. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!