4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Şi-au primit pedeapsa şi complicii hoţilor din Albeşti

Anul trecut, pe 17 aprilie, oamenii legii de la Poliţia Municipiului Câmpulung şi cei de la Secţia de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au făcut 12 percheziţii domiciliare. Cu această ocazie, a fost probată activitatea infracţională a trei tineri din Albeştii de Muscel, care au pătruns prin efracţie în locuinţe şi societăţi comerciale din comunele Berevoeşti, Lereşti şi Albeştii de Muscel, de unde au sustras diverse bunuri. În urma descinderilor, au fost recuperate zeci de obiecte a căror valoare totală a depăşit 45.000 de lei.

La mijlocul lunii iunie 2018, cei trei suspecţi, Costinel Ionuţ Cîrstea, George Gabriel Diaconu şi Sebastian Dragoş Vulpoiu, toţi de 19 ani, au fost condamnaţi, după ce au fost judecaţi pentru furt calificat. Mai nou, luna aceasta, au fost condamnaţi şi complicii tinerilor, care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul Câmpulung, primind amenzi penale.

Tinerii au furat din mai multe locuinţe din Albeştii de Muscel

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2017 – aprilie 2018, cei în cauză au pătruns, prin efracţie, în locuinţe şi societăţi comerciale situate pe raza judeţului Argeş, de unde ar fi sustras diverse bunuri. Cei trei indivizi ar fi operat, în special, la firme care comercializau băuturi alcoolice şi ţigări, dar şi în gospodăriile unde se aflau anexe în care erau depozitate unelte şi scule. De altfel, în timpul percheziţiilor, poliţiştii au găsit acasă la tineri mai multe bunuri: motofierăstraie, motociclete enduro, motocositoare, motoscutere, aparatură electronică şi electrocasnică, aparate de sudură, generatoare, roabe, tuciuri, bidoane, roţi de maşini, etc. Cele mai multe bunuri au fost sustrase de pe raza localităţii Albeştii de Muscel.

În afară de cei trei tineri din Albeştii de Muscel, Costinel Ionuţ Cîrstea, George Gabriel Diaconu şi Sebastian Dragoş Vulpoiu, în atenţia poliţiştilor au fost mai multe persoane, considerate complici, tăinuitori: Marcel Alexandru Aron, 25 de ani, din Bughea de Sus; Ilie Leonard Aron, 27 ani, vărul lui Marcel Alexandru Aron, din Valea Mare Pravăţ; Sorin Burulea, 20 ani, din Valea Mare Pravăţ; Gabriel Bugheanu, 48 ani, din Bughea de Sus.

Unul dintre infractori este şi acum în arest, la Mioveni

Pe 22 iunie 2018, Costinel Ionuţ Cîrstea a primit 2 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie. George Gabriel Diaconu a fost condamnat la 2 ani de închisoare, iar Sebastian Dragoş Vulpoi, la un an şi 8 luni, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de 4 ani. Ultimilor doi, Judecătoria Câmpulung le-a impus să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria Albeştii de Muscel, Diaconu – 120 de zile, iar Vulpoi – 60 de zile. 

Pe latura civilă, Costinel Ionuţ Cîrstea a fost obligat să plătească părţilor vătămate aproape 30.000 de lei, daune morale şi materiale. Lui Gheorghe Gănescu, suma de 420 lei; lui Bucur Dorel Negru – 10.300 lei; Danielei Ţigău – 400 lei; lui Ion Ilinca – 3.800 lei; lui Ion Năstase – 2.765 lei; lui Ion Stoica – 1.360 lei; lui Cristinel Vuţei – 300 lei; lui Ioan Matei – 3.300 lei; Teodorei Năstase – 300 lei. Plus că, împreună cu Sebastian Dragoş Vulpoi, va achita lui Ion Banu suma de 1.800 lei.

George Gabriel Diaconu trebui să-i vireze lui Nicolae Cumpănăşoiu suma de 700 lei; împreună cu Costinel Ionuţ Cîrstea, va achita 1.300 lei către Gheorghe Coman; 1.520 lei către Veruţa Gava; 2.500 lei către Ion Ilinca; şi cu Sebastian Dragoş Vulpoiu, va transmite către Cătălin Mihail suma de 800 lei. 

Sentinţa nu a fost definitivă şi a fost atacată de Parchetul Câmpulung şi cei trei condamnaţi, în prezent fiind pe rolul Curţii de Apel Piteşti, cu termen pe 25 ianuarie 2019, dar Costinel Ionuţ Cîrstea este tot arestat preventiv, fiind în prezent în Penitenciarul Mioveni.

Complicii au primit amenzi penale

Cei patru inculpaţi, complici ai celor condamnaţi pentru furt, au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul, pe care Judecătoria Câmpulung le-a admis. Bărbaţii au fost acuzaţi de tăinuire, pentru fiecare fiind stabilite între două şi patru acţiuni materiale, în funcţie de câte părţi vătămate au fost trecute în dreptul fiecăruia.

Marcel Alexandru Aron are trecute ca părţi vătămate pe Ion Stoica, Ion Ilinca, Gheorghe Gănescu, Daniela Ţigău şi Ion Matei. Bărbatul a primit 200 de zile amendă, pentru care s-au stabilit 15 lei valoarea unei zile, rezultând 3.000 de lei, cuantumul amenzii. Ilie Leonard Aron are în dreptul lui părţile vătămate pe Ion Năstase şi Cristinel Vuţei. El a fost condamnat la 200 de zile amendă, în valoare de 2.400 de lei, 12 lei fiind valoarea fiecărei zi. Saron Timotei Burulea are ca părţi vătămate pe Ion Năstase şi Veruţa Gava. În seama inculpatului a fost pusă amenda de 2.400 de lei, contravaloarea a 200 de zile a câte 12 lei pe zi.

La Gabriel Bugheanu sunt trecute părţi vătămate Gheorghe Gănescu şi Daniela Ţigău, iar ca pedeapsă a fost condamnat tot la 2.400 de lei, amendă penală, care reprezintă 200 de zile amendă a câte 12 lei pe zi.

Instanţa a pus în vedere inculpaţilor că, dacă nu achită amenzile, sumele totale sau parţiale, pedeapsa se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Acţiunea civilă a celor opt părţi vătămate a rămas nesoluţionată, bărbaţii condamnaţi fiind puşi să suporte cheltuielile judiciare avansate de stat, fiecare câte 800 de lei. Sentinţa din 8 ianuarie nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!