11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Medicii care vor profesa la Câmpulung, cazaţi într-o casă a Primăriei, pe Maior Gâldău

Deşi primarul i-a bombănit pe membrii Comisiei Sociale, care îi cereau să schimbe regimul unei locuinţe de serviciu într-unul obişnuit, chit că lui îi trebuie apartamente disponibile medicilor interesaţi să vină, într-un viitor cât mai apropiat, la Spitalul Câmpulung, într-un final, a cedat insistenţelor acestora. Ca să le facă pe plac aleşilor care, cel mai probabil, au în plan să bage pe cineva în spaţiul repartizat, cu mai mult timp în urmă, doctoriţei de la Oncologie, Liviu Ţâroiu a inclus pe ordinea de zi a şedinţei din 20 decembrie 2018 hotărârea referitoare la schimbarea destinaţiei locuinţei din Grui, blocul S3, scara A, etajul 1, care se transformă din „locuinţă de serviciu” în „locuinţă convenabilă”, ca să poată fi atribuită pe alte criterii decât cele profesionale. 

Doctoriţa de la Oncologie şi-a cumpărat o proprietate a ei şi a renunţat la apartamentul Primăriei   

Spaţiul cu pricina, care i-a cam întărâtat pe consilierii municipali, nelăsându-l indiferent nici pe primar, care şi-ar fi dorit să ajungă tot la un medic, n-a rezistat cu statut „de serviciu” decât vreo trei ani şi jumătate. Apartamentul Primăriei, rămas liber după evacuarea unor chiriaşi cu datorii, a trecut prin prima modificare a destinaţiei în luna mai a anului 2015, când dintr-unul obişnuit a fost încadrat în categoria celor alocate unor specialişti, aşa cum sunt medicii stabiliţi la Câmpulung. Transformarea de atunci a avut la bază cererea medicului oncolog Roxana Rogociu, angajată a Spitalului Câmpulung, cu domiciliul la Piteşti. După trei ani, în februarie 2018, doctoriţa a solicitat Primăriei să-i rezilieze contractul de închiriere, pe motiv că a achiziţionat o proprietate, prin urmare, nu mai îndeplinea condiţiile legale pentru a beneficia de un spaţiu locativ de la stat. 

În decembrie 2018, consilierilor municipali li se cerea de către colegii lor de la Comisia Socială, primarul nefiind de acord, să aducă acel apartament la regimul avut înainte să-i fie închiriat doctoriţei Rogociu. „S-a făcut acea transformare (n.r. din anul 2015, special pentru angajata Oncologiei), s-a făcut şi repartiţia şi nu s-a locuit acolo.”, a justificat „răzgândirea” şi jocul cu natura apartamentelor Sergiu Cicu, preşedintele Comisiei Sociale, în care mai activează Estera Stămoiu şi Bogdan David. Cei trei, împreună cu Cătălin Bădiţa, şeful Direcţiei Sociale, juristul Nicolae Crânguş şi Mihaela Barbu, de la Venituri, formează Comisia Locală de Repartizare a Locuinţelor. „Am făcut-o pentru un medic care a venit de la Piteşti la Câmpulung. N-a vrut să locuiască în locuinţa respectivă.”, susţine Liviu Ţâroiu, contrazis de unii dintre aleşi, cum că medicul a stat o vreme acolo, înainte să-şi achiziţioneze o casă a sa. Că a stat, că n-a stat, cert este că spaţiul locativ dintr-unul dintre blocurile situate peste drum de Cimitirul Grui nu mai este locuit de peste un an. „Am avut doi medici cu solicitări – a amintit Liviu Ţâroiu cererile rezolvate la acel moment, provenite de la doi medici – cel de la TBC (n.r. Viktor Tsubera), căruia i-am dat o locuinţă, şi încă una de la Spital şi n-a vrut să locuiască în ea. A refuzat. Am făcut transformarea ca să i-o dau ca locuinţă de serviciu şi acum nu mai stă în ea, a plecat.”

Ca să nu mai lungească telenovela locativă, Sergiu Cicu, căruia Liviu Ţâroiu i-a dat satisfacţia modificării statutului locuinţei, ca să poată fi repartizată mai uşor, a plusat la capitolul pretenţii de la Executiv: „Pentru că tot suntem la punctele cu locuinţele şi sper că sunt în asentimentul tuturor colegilor, să se consemneze în procesul-verbal următorul lucru: în calitate de şef al Comisiei nr.4, doresc – dorim toţi – ca, până la sfârşitul lunii decembrie, să avem o situaţie exactă: câte spaţii de locuit are Primăria Câmpulung şi Consiliul Local, câte sunt ocupate cu contracte de închiriere, câte sunt libere, câte sunt în lucru. Nu cerem foarte mult. Este treaba Executivului aici, în cazul în care nu se conformează, să fie sancţionaţi cei care nu îndeplinesc acest lucru, care să devină sarcină de serviciu. De doi ani o cer.”

Situaţie care există, susţin subalternii primarului, dar care nu este actualizată. Or dacă nu este actualizată înseamnă că nici utilă nu e. „N-are nimeni ce ascunde. Am dat-o şi la comisie. Aveţi tot timpul suspiciunea că în casa aia nu locuieşte cineva. Dar plăteşte chirie, e în ordine dacă plăteşte şi n-am cum să-l scot.”, a pus punct discuţiilor primarul, care a anunţat că, pe 19 decembrie, a primit de la proiectant documentaţia necesară unei investiţii de renovare a unei case a Primăriei de pe strada Maior Gâldău, compartimentată în trei apartamente şi o garsonieră, care vor servi ca locuinţe de serviciu. Acesta este motivul pentru care a lăsat Comisia Socială să facă ce doreşte cu apartamentul închiriat pentru puţin timp doctoriţei Rogociu. Clădirea de pe strada Maior Gâldău, construită după proiectul arhitectului Dimitrie Ionescu Berechet, cuprinde două corpuri, unul mare şi altul mai mic, ocupat de un chiriaş. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!