11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Echipa de negociere a retragerii lui Grigore Stănescu din funcţie a eşuat. Demisia e pe bune

În afara ordinii de zi, pe care a figurat cu chestiunea automatelor de cafea, Spitalul Municipal a constituit şi subiect de „diverse” la dezbaterea aleşilor municipali din 29 noiembrie 2018. În caz că mai prezintă interes pentru cineva, demisia „fumată” a directorului Grigore Stănescu se apropie de sfârşitul termenului de preaviz de 45 de zile. Când trecuse aproape o lună de când Liviu Ţâroiu s-a trezit din nou cu o hârtie din partea colegului de partid, care îl anunţa despre intenţia de a se retrage de la conducerea unităţii medicale, primarul a făcut o informare minusculă în Consiliul Local. Tras de limbă, nu din proprie iniţiativă, cum era normal, Legislativul având tot dreptul să ştie că o instituţie importantă rămâne fără şef. 

În cazul Spitalului, nu era sigur 100% că Grigore Stănescu nu se răzgândea, cum a mai făcut-o, de altfel. Strategia primarului, care are un raport contractual direct cu managerul, fără Consiliul de Administraţie şi fără Consiliului Local, era să-l facă iar să revină asupra hotărârii. „Demisia este la mine. Eu am încercat să discut cu dânsul, n-am ajuns încă la o concluzie să renunţe la ea. La finalul acestei săptămâni, împreună cu parlamentari, cu senatori, o să discutăm. Dacă va fi cazul şi nu renunţă, organizăm concurs de manager la Spitalul Municipal Câmpulung.”, spunea, pe 29 noiembrie 2018, Liviu Ţâroiu, care mare mirare că n-a convocat-o şi pe Viorica Dăncilă, în fruntea puhoiului de „parlamentari, senatori”, la şedinţa de „răzgândire” a lui Stănescu. De data asta, demisia ar fi pe bune, de unde înţelegem că tratativele echipei de negociatori din Parlament au eşuat lamentabil. 

Săptămâna trecută, primarul spunea că n-a renunţat cu totul la ideea de a-l convinge pe actualul director să rămână în funcţie. S-a discutat cu el şi direct, şi la partid, iar concluziile s-au cam conturat. „Nu cred că vrea să mai cedeze de această dată. Eu voi face tot ce este posibil ca să-şi ducă mandatul la capăt. Dacă nu, vom relua concursul de manager la Spitalul Câmpulung. Cauzele sunt personale, nici măcar mie n-a vrut să-mi spună motivele.”, a mai afirmat Liviu Ţâroiu. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!