20.2 C
Campulung Muscel
03/10/2022

Se aşteaptă numirea deputatului argeşean Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor

Săptămâna trecută, la şedinţa Comitetului Executiv al PSD a fost votată propunerea ca deputatul de Argeş Mircea Drăghici să fie numit în funcţia de ministru al Transporturilor. Deputatul argeşean a fost prezent în conferinţa de presă, de după CExN, alături de premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele PSD,  Liviu Dragnea. „Cele mai multe cauze sunt legate de avizele pentru studiile de fezabilitate care sunt depuse la Comisia Europeană. Avizele de mediu sunt cele care au dus România înapoi în timp. Eu am fost consultant pe fonduri europene şi pe perioada de preaderare şi postaderare în mediul privat. Cred că am expertiza necesară să aduc un plus de valoare pe acest domeniu.”, a declarat miercuri, 21 noiembrie, la Parlament, deputatul PSD Mircea Drăghici, după şedinţa CExN în care a fost nominalizat pentru portofoliul Transporturilor.

Alături de Mircea Drăghici, Olguţa Vasilescu este o altă propunere a PSD, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Urmează ca această propunere să fie validată de preşedintele României, Klaus Iohannis. Dacă aşa se va întâmpla, Argeşul ar putea avea o şansă importantă, poate unică, de a accelera cu un om al locului proiectele de infrastructură mult aşteptate.

Dar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joia trecută, că nu va lua nicio decizie în privinţa celor doi propuşi, Mircea Drăghici, la Ministerul Transporturilor, şi Olguţa Vasilescu, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, până după 1 Decembrie, Ziua Naţională.

Deputatul de Argeş Mircea Drăghici are 52 de ani şi se află la al treilea mandat, în prezent fiind secretar al Camerei Deputaţilor, după ce a fost de trei ori chestor al acesteia. În 1989, a terminat Facultatea de Subingineri, secţia Automobile, din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. Ulterior a făcut şi Facultatea de Inginerie, secţia Autovehicule Rutiere, cu calificarea de inginer. Este membru fondator al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi pilot de raliuri. În CV a menţionat că este expert în prepararea şi pregătirea motoarelor şi autovehiculelor de competiţie, dar şi expert consultant în finanţări externe.

În perioada 1986-2000, a fost inginer şef la SC IATSA Ştefăneşti, unde s-a ocupat de implementarea proceselor tehnologice. În perioada 2001-2004, a fost subprefect de Argeş. Din 2008 şi până în prezent, este deputat pe Colegiul Curtea de Argeş. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!