4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Savas vrea să-şi facă o bază de reparaţii ale autovehiculelor, un birou de sediu şi o staţie ITP clasa 3 lângă Şantierul Primăriei

După terenul şi clădirea fostei centrale termice de la margine de Vişoi şi fostul poligon auto de la Matriţe, cele mai importante concesiuni din ultima vreme, administraţia locală urmăreşte să fructifice altă zonă abandonată, dar cu potenţial pentru veniturile bugetului local. Este vorba despre staţia de fluidizare dezafectată, situată pe strada Mărăşti, nr.19B, o construcţie de 148 metri pătraţi, cu terenul aferent, cu o suprafaţă de 1.425 metri pătraţi. Terenul este solicitat pentru construirea unei baze de întreţinere şi reparaţii ale autovehiculelor, amenajarea unui sediu şi construirea unei staţii ITP clasa 3. La şedinţa Consiliului Local din această săptămână, aleşilor li se cere să-şi însuşească, de principiu, propunerea Executivului de concesionare prin licitaţie publică a acestui imobil. Şi, totodată, să aprobe demararea procedurilor legale pentru concesionarea dorită de firma Savas Prodconstruct SRL.                

Savas cere imobilul din februarie 2017

Aleşii pregătesc încă o licitaţie, pentru a face productive pentru bugetul local un teren şi o construcţie nefolosite de ani buni, situate mai jos de sediul Şantierului Primăriei, cum te îndrepţi către ieşirea din municipiu, pe variantă. 

Imobilul cu pricina este cerut, oficial, încă din luna februarie a anului 2017, când a fost depusă la Primărie o adresă din partea societăţii Savas Prodconstruct SRL, reprezentată legal de Iustin Ovidiu Pristavu. Firma cere autorităţilor locale să-i concesioneze imobilul din strada Mărăşti, nr.23-25, în prezent nr.19B. „În propunerea de concesionare se precizează scopul concesiunii: construirea unei baze de întreţinere şi reparaţii ale autovehiculelor şi amenajarea unui birou de sediu, dar şi construirea unei staţii ITP clasa 3.”, aflăm din referatul juriştilor Mihaela Filipescu şi Nicolae Crânguş. 

Potrivit aceluiaşi document care însoţeşte proiectul de hotărâre, terenul solicitat de transportator face parte din domeniul privat al municipiului, începând cu luna februarie a anului 2004. Consiliul Local de la acel moment a aprobat să fie trecute din domeniul public în domeniul privat mai multe centrale termice trecute în conservare: CT Bloc D1 ARO Schei, CT2 Grui, CT1 Grui, CT 4 Grui, CT3 Grui, CT Rahovei, CT Piaţa, CT Automată, CT „Olga Bancic”, CT „Pictor Grigorescu”, CT Vişoi I-III, CT Vişoi II, CT Vişoi III/I, CT 3/cărbune Vişoi, CT Pescăreasa şi CT Fluidizare – clădirea solicitată de Savas -, în vederea valorificării.

După votul de joi, 29 noiembrie 2018, urmează întocmirea studiului de oportunitate, a documentaţiei de atribuire şi a caietului de sarcini, care stau la baza procedurii de licitaţie.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!