1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

La poarta Spitalului Municipal va fi amplasat un chioşc de difuzare a presei

La şedinţa Consiliului Local Câmpulung, care se ţine astăzi, proiectul de hotărâre care deschide ordinea de zi priveşte închirierea prin licitaţie publică a suprafeţei de 4,5 metri pătraţi, situată în curtea Spitalului Municipal, lângă poarta de acces, în vederea amplasării unui chioşc de difuzare a presei. Pe 4 ianuarie 2017, la Primărie a ajuns o adresă din partea managerului Grigore Stănescu, destinată aleşilor, cărora li se solicită votul în vederea creării posibilităţii de fructificare a spaţiului respectiv.    

„În vederea folosirii mai judicioase a spaţiilor disponibile aflate sub administrarea noastră şi în baza Legii 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, a Ordonanţei 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local, vă solicităm acordul privind închirierea, prin licitaţie publică, a unei suprafeţe de 4,5 mp, în vederea amplasării unui chioşc de difuzare a presei, în curtea Spitalului Municipal Câmpulung, lângă poarta de acces.”, le solicită finanţatorilor instituţiei de sănătate publică directorul, în documentul înaintat. 

Motivaţia cererii acestuia, alături de care au semnat directorul financiar-contabil Marinela Cristian şi juristul Petrina Florea, reprezentantul Compartimentului Juridic, are la bază următoarele considerente: “Actual, această suprafaţă de teren nu este utilizată; închirierea ei ar fi o sursă de venituri proprii suplimentare, din care putem asigura o parte din fondurile necesare desfăşurării activităţii Spitalului.” Cei trei au mai precizat că ocuparea parcelei cu pricina de către o activitate privată – un punct comercial – nu afectează circuitele funcţionale şi medicale ale Spitalului. Semnatarii adresei au recomandat o perioadă de închiriere de cinci ani, cu drept de prelungire pe aceeaşi durată.            

Înainte ca propunerea managerului unităţii medicale să ajungă în atenţia Legislativului municipal, ea a fost discutată şi aprobată, respectiv avizată la nivelul Comitetului Director şi al Consiliului de Administraţie. Pe 25 noiembrie 2016, Comitetul Director, întrunit în şedinţă ordinară, a adoptat o hotărâre în acest sens, având la bază o adresă din 23 noiembrie, a societăţii MBD&Pro Construct Tehnology SRL, prin care solicita să i se permită amplasarea unui chioşc de difuzare a presei în punctul precizat la începutul articolului. Comitetul Director, condus de managerul Stănescu, a aprobat scoaterea la licitaţie a terenului, după obţinerea aprobărilor de rigoare din partea Consiliului de Administraţie, a Consiliului Local şi Ministerului Sănătăţii. „Biroul Administrativ, Biroul Achiziţii-Contractare, Compartimentul Juridic şi secretariatul unităţii vor lua măsurile ce se impun pentru comunicarea şi, respectiv, ducerea la îndeplinire a dispoziţiilor prezentei hotărâri.”, mai precizează hotărârea din toamna trecută. 

Pasul următor a fost avizarea ei de către Consiliul de Administraţie, în şedinţa din 8 decembrie 2016, după care, pe baza acestor aprobări, s-a întocmit raportul primarului Liviu Ţâroiu, prin care se propune închirierea prin licitaţie publică, organizată în condiţiile legii, a suprafeţei indicate. Conducerea Spitalului Municipal, mai prevede proiectul de hotărâre, va fi împuternicită să organizeze şi să desfăşoare licitaţia publică a cărei documentaţie va fi supusă avizării comisiei cu astfel de atribuţii a Consiliului Local, înainte de a se demara procedura. Într-o ediţie viitoare, vom reveni cu eventuale comentarii pe marginea acestui subiect, care n-ar avea de ce să stârnească vreo opoziţie în rândul aleşilor, fiind vorba despre o suprafaţă mică de teren, nefolosită, situată la „periferia” complexului medical.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!