21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

100 de ani de la Unire, sărbătoriţi la Lereşti

 

Pentru 1 Decembrie, administraţia comunei Lereşti a pregătit un program special pentru localnici, dar şi pentru muscelenii care doresc să li se alăture. Sâmbătă, evenimentul va începe încă de la primele ore ale dimineţii şi va dura până seara, târziu.

La 09.40, cei care doresc să participe la evenimentul dedicat Zilei Naţionale sunt invitaţi la întâlnire, la Primăria Lereşti. De aici, cu toţii vor merge spre Cimitirul Eroilor din Ţarină, acolo unde la ora 10.00 se va da onorul armatei, se va intona imnul naţional, urmat de o slujbă religioasă şi o depunere de coroane şi jerbe de flori. La fel se va proceda şi la 10.45, la Monumentul Eroilor din Valea Foii.

La 14.00, la Ateneul din Voineşti vor sosi călăreţii, la fel ca anul trecut, iar după intonarea imnului şi depunerea de coroane, elevii Şcolii din Lereşti vor susţine un program artistic. După toate acestea, va avea loc o alocuţiune susţinută de primarul comunei, Marian Toader, iar Ansamblul „Alunelu” va realiza marea horă a Unirii. La final, călăreţii, urmaţi de maşini de epocă şi de toţi participanţii, se vor deplasa la Primăria Lereşti, acolo unde, la ora 16.00, după intonarea imnului şi realizarea slujbei religioase, elevii şcolii din Lereşti şi Asociaţia Culturală Lereşti vor susţine un program artistic, cuprinzând şi Hora Unirii. 

La 17.00, la Monumentul Eroilor de la Biserica „Înălţarea Domnului”, activităţile dedicate zilei de 1 Decembrie vor lua sfârşit. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!