20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Primarul din Berevoeşti, trimis în judecată pentru conflict de interese

Primarul comunei Berevoeşti, Bogdan Florin Proca, a intrat şi el în vizorul celor de la Agenţia Naţională de Integritate, care au constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă. Dosarul a fost deschis în baza sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung şi a rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Câmpulung pe data de 30 octombrie 2018.

Potrivit realitatea.net, citând surse neoficiale, Florin Proca a fost trimis în judecată pentru conflict de interese după ce l-a angajat la Primărie, în calitate de consilier personal, pe tatăl său, Gigi Fănel Proca, fost primar la Berevoeşti. Practic, fiul i-ar fi întors serviciul tatălui său, după ce şi acesta din urmă, pe vremea când era primul om al localităţii, a avut grija de el, angajându-l tot în postura de consilier personal. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Potrivit ANI, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. Raportul ANI poate fi contestat în Justiţie, însă, dacă magistraţii vor concluziona că Florin Bogdan Proca a greşit, el îşi poate pierde fotoliul de primar al comunei Berevoeşti. Deocamdată, nu a fost stabilit în acest dosar primul termen de judecată.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!