Calitatea apei potabile este o problemă destul de cunoscută în comuna Schitu Goleşti, mai ales în satele Valea Pechii şi Loturi, fiind stabilite achiziţiile sistemelor de demanganizare şi a necesarelor unei funcţiuni corecte a reţelelor. Primarul Vasile Tudorel Miriţă a făcut, de curând, o analiză a apei potabile, cu ajutorul specialiştilor de la Edilul CGA, iar rezultatele au fost îmbucurătoare.
„Ca urmare a raportului de analize fizico-chimice şi microbiologice cu nr. 1884/26.10.2018, anunţăm populaţia din satul Valea Pechii că apa furnizată în reţeaua publică este potabilă, valorile parametrilor analizaţi, inclusiv mangan, se încadrează în valorile admise.”, acesta este mesajul trimis de primarul comunei Schitu Goleşti, Vasile Tudorel Miriţă. Zona Loturi rămâne, însă, în continuare sub semnul întrebării. Locuitorii l-au întrebat pe primarul Miriţă când se va rezolva şi în celelalte zone, iar acesta le-a răspuns prompt, pentru a nu le lăsa ideea că problema s-a putut rezolva doar într-un loc. „Se va rezolva şi problema apei din satul Loturi. Aici, soluţia cere o mai mare complexitate, mai multe aprobări şi mai mulţi bani, şi anume racordarea la reţeaua Câmpulungului. Acum, facem cadastru, atât la noi, cât şi pe strada Decovilului, pentru că autorizaţia de construire va fi emisă de Consiliul Judeţean… vă rog să mă înţelegeţi că apa din Loturi este în atenţia noastră. Conform ultimelor analize s-a redus conţinutul în mangan, dar este la un nivel ridicat amoniul, care poate proveni din pânza freatică, din Râul Târgului şi din deversările din gospodării. Concluzia este ca trebuie schimbată sursa de apă.”, a declarat primarul.
La Ziua Comunei, edilul a încercat să-l forţeze pe omologul Liviu Ţâroiu să accepte alimentarea satului Loturi de la reţeaua municipiului: „Vreau să-mi exprim public mulţumirea pentru domnul primar Liviu Ţâroiu – vorbea doamna deputat Simona Bucura Oprescu despre asfaltul de la Loturi – şi vreau să-l asigur că o să-i mulţumesc public şi la anul dacă ne lasă să legăm reţeaua de la Loturi la magistrala Câmpulungului.” „Suntem vecini – a replicat primarul Câmpulungului – şi, dacă mă uit bine, cred că pe cel puţin 50% dintre cetăţenii din Schitu Goleşti îi cunosc, pentru că au lucrat în zona noastră. Şi, ca buni vecini, trebuie să ne ajutăm. Aveţi tot sprijinul meu în ceea ce priveşte viitoarea dezvoltare şi, sigur, împreună, vom reuşi să facem şi să ne unim. Am finanţat, împreună cu Consiliul Judeţean, acel drum. Noi n-avem nicio casă în zona respectivă, dar, pentru bună colaborare, am participat la această investiţie şi mă bucur că am făcut-o, ne-am întâlnit de mai multe ori, am stabilit toate regulile, împreună cu CJ, ca să nu avem probleme.”, a afirmat Ţâroiu, evitând un răspuns tranşant la problema sugerată de Miriţă.