15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Atelier de caligrafie: ”Istoria scrierii și a instrumentelor de scris”

Muzeul Municipal Câmpulung are deosebita plăcere de a vă anunța că în data de 31.03.2023, între orele 09.00 – 16.00, în cadrul Secție de Istorie și Artă Plastică se va desfășura atelierul de caligrafie: ”Istoria scrierii și a instrumentelor de scris”.

Un  proiect de educație muzeală ce se adresează copiilor din clasele I – VIII, doritori să călătorească în timp pentru a cunoaște istoria scrisului și a instrumentelor de scris și care sunt curioși să încerce scrierea din documente medievale, să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică. Scopul programului de educație muzeală este promovarea patrimoniului cultural deținut de Muzeul Municipal Câmpulung, în special a colecției de documente istorice.

Participanții se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii respectiv a instrumentelor de scris.

Sub directa coordonare a specialiștilor muzeului, copiii vor realiza semne grafice (linii, bastonașe, figuri paleografice) cu diverse ustensile de scris (pană, peniță și pensulă).

De asemenea elevii vor avea posibilitatea de a folosi tiparnița pentru a imprima textul scrisorii boierului Neacșu din Câmpulung adresată judelui Brașovului Hans Beckner prin care îl avertiza asupra mișcărilor turcilor de la Dunăre, prima scriere în limba română scrisă cu caractere chirilice.

Înscrierea participanților se face telefonic la numărul 0748165829, în perioada 13–30 Martie 2023, în limita locurilor disponibile.

Taxa de participare este de 3 lei /elev.

Vă așteptăm cu mult drag!

Manager: Alexandru OPREA

Contact: relatiipublice.muzeu@gmail.com

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!