20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Uniţi pentru eroi

Aproximativ 150 de copii de la Liceul Teoretic “Sfinţii Trei Ierarhi” din Bucureşti, Centrul pentru copilul aflat în dificultate din Câmpulung şi Seminarul Teologic “Iustin Patriarhul” de la Colegiul Naţional Pedagogic “Carol I” au participat joi, la Mausoleul de la Mateiaş, la proiectul educaţional “Să ne amintim de cei căzuţi”. Proiectul a cuprins mai multe etape şi a fost organizat de Unitatea CBRN, Batalionul 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” şi Muzeul Municipal din Câmpulung. 

Prima etapă din proiectul educaţional a reprezentat o bătălie a corurilor de la Liceul Teoretic “Sfinţii Trei Ierarhi” şi Seminarul Teologic “Iustin Patriarhul”, moment jurizat de managerul muzeului, preotul Vasile Gavrilă – sufletul liceului din Bucureşti şi un reprezentant al presei. Elevii au interpretat cântece patriotice, care mai de care mai frumoase şi mai bine pregătite, iar câştigătorii au fost cei de la Seminarul Teologic “Iustin Patriarhul”, datorită pieselor intonate cu tărie şi cu patriotism. După bătălia corurilor, elevii de la liceul din Bucureşti au prezentat o frumoasă piesă de teatru cu tematică istorică, iar mai apoi au mers cu toţii la corturile pregătite de militarii câmpulungeni, acolo unde au avut parte de ateliere de opincărie, cursuri de prim ajutor, concursuri de desen şi de mesaje patriotice, toate desfăşurate în văzul tuturor vizitatorilor şi al turiştilor prezenţi la Mausoleu. “Am ales să facem evenimentul tocmai acum pentru că este o zi specială, iar copiii vor învăţa multe lucruri chiar de la militari. Am avut şi o comemorare a eroilor, cu depunere de flori şi de coroane, dar am zis să ne şi jucăm puţin prin aceste concursuri educaţionale, că este zi de sărbătoare. Este important să cunoaştem trecutul, istoria, să trezim în noi sentimente de compasiune pentru jertfa eroilor care s-au acoperit de glorie pe câmpul de luptă şi trebuie să ne amintim întotdeauna de ei, nu doar că este Centenar, ci să găsim mai des motive să-i onorăm aşa cum se cuvine.”, ne-a declarat muzeograful Costin Peligrad, unul dintre iniţiatorii proiectului. Mare parte din zi, copiii au fost alături de reprezentanţii muzeului, de turişti şi de militarii câmpulungeni, învăţând lucruri inedite. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!